Først publisert i Vinbladet 2023-1
Originaltittel: Bobler med stil
Tekst: Anne Enggrav, fagansvarlig mat og drikke
Kokk: Andreas Ingul
Hva smaker lun vårsalat?
I denne retten er det mye som skjer! Det er en rett med mange konsistenser; litt fett, litt glatt, en del krønsj og rogn som popper. Til alt dette har bobler i vinen en rensende og forfriskende effekt. De grønne smakene fra estragon, spinat, dill og asparges og det jordlige fra potetene er godt sammen med den ferske frukten i vinen. Osten er ganske salt, og til det blir det fruktige i vinen en uimotståelig kontrast.
Syrlighet i vinen er essensielt for å gi liv til retten, og sammensetningen av de dype smakene fra ost, potet og rogn sammen med de grønne aromaene fra asparges, spinat og estragon bindes fint sammen med det fruktige i vinen.
Oppskrift som passer til musserende vin
I Vinbladet 2023-1, tok vi for oss temaet "mat og musserende vin". Vi sorterte ut tre stilretninger basert på forskjellige egenskaper i vinen, og så på hva slags mat som passer godt til hver av dem.
Denne oppskriften er laget til stilen fruktig, fersk og aromatisk.
Les mer om de tre musserende vinstilene
Drikketips
Musserende vin & sider
- God tysk sekt laget på riesling
- Musserende fra Østerrike laget med grüner veltliner
- En fruktig rosé-musserende
- Fruktig norsk sider
Hvitvin
- Vin på druen sauvignon blanc
- Vin på druen riesling fra Tyskland eller Østerrike
- Vin på druen grüner veltliner fra Østerrike
Alkoholfritt
- Alkoholfri musserende
- Alkoholfri håndverkssider