Hva påvirker drikkevalget?

Skal du ha full pakke? Ostepølse, wiener, chorizo eller surpølse?

Pølser og tilbehør kan være så mangt. En del fett, salt og noen ganger både markant krydderpreg og varmende chili. Brødet er søtt, mens ketsjup og sennep strammer opp med syre av krydder eller pepperaktig sting.

Hva er godt å drikke til pølser?

Til fett og salt funker det med friskhet i drikken. Til sødmen og krydderet er det godt med fruktighet. Vin med mye snerp kan føles mer snerpende.

Tenk litt på i hvilken sammenheng du skal spise pølse. Skal du grille en varm sommerdag er det både fornuftig og godt med noe leskende som ikke har så høy alkoholprosent.

Raske drikketips

Hvitvin

  • Fruktig vin basert på druen Riesling fra Tyskland, Østerrike eller Alsace i Frankrike. Velg gjerne vin på landsbynivå eller enkeltvinmark og den kan godt ha litt restsukker på opp til 15 gram per liter.
  • Fruktig vin basert på druene Pinot Blanc, Sylvaner eller Grüner Veltliner fra Tyskland, Østerrike eller Frankrike.
  • Oransjevin med lett preg av skallkontakt.

Perlende og musserende

  • Perlende hvit eller rosa vin fra Østerrike eller Tyskland.
  • Perlende rødvin av druer som Lambrusco, Barbera eller andre. Gjerne med litt sødme på mellom 3 og 12 gram sukker per liter.
  • Sekt fra Tyskland eller Østerrike basert på druen Riesling.

Øl og sider

  • Kellerbier eller pils av god kvalitet.
  • Pale ale eller IPA.
  • Weissbier eller annet lyst hveteøl til pølser med tydelig røkt preg.
  • Red eller amber ale.
  • Fruktig sider fra Norge eller England.

Rødvin

  • Druen Zweigelt fra Østerrike eller Tyskland.
  • Fruktig Valpolicella eller Bardolino fra Italia.
  • Druene Bonarda, Grignolino eller schioppettino fra Italia.
  • Druen Pinot Noir fra New Zealand eller Chile.

Alkoholfritt

  • Lyst eller mellommørkt alkoholfritt øl.
  • Alkoholfri sider.
  • Eplemost blandet med mineralvann.
  • Limonade med sitron eller bringebær.

Podkast 194. Drikketips til grillmaten

Hva smaker godt til grillmaten?