![østers vinbladet av.jpg østers vinbladet av.jpg](/medias/sys_master/cms-images/cms-images/h2b/h55/9637496586270/-sters-vinbladet-av.jpg)
Hva smaker østers
Du har kanskje lagt merke til at noen østers er større, har en litt annen fasong og navn enn andre østers? Det finnes flere ulike typer, og selv om det er den norske stillehavsøstersen de fleste butikkene har i fiskedisken, dukker det også opp andre varianter.
Norske, ville stillehavsøsters har en delikat smak med tydelig sjøaktig mineralitet, men franske La pousse en Claires har en fyldig, rik smak og er stor i størrelse.
Hva smaker godt til østers?
Av og til er det overraskelser som skaper begeistring. Vi er vant til slanke og mineralske drikker til den sjøaktige smaken av østers. Østers og champagne er en klassiker av en grunn.
Stout og porter har derimot tette og mørkbrente maltaromaer som pussig nok ikke overdøver smaken av skaldyret. Ølet bidrar til maten litt som en god soyabasert saus gjør. For å sette pris på kombinasjonen må du like både svart øl og østers kvar for seg.
Gose er surøl med litt salt. Saltet passer godt til havsmaken i østersen. Det er akkurat passe syrlig, og overdøver ikke maten. Bringebærsurøl gir en stor kontrast i denne retten, men det er med på å gi liv til kombinasjonen. Akkurat som mange bruker bæreddik som tilbehør til østersen, gir et slikt øl et godt kick til retten og smaker sommerlig og friskt.