Drikke til thanksgiving: kalkun og gresskarpai
Thanksgiving markeres av amerikanere over hele verden torsdag 26. november. Vi gir deg drikketips til amerikanernes «thanksgiving dinner».
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver
Hva drikker man til thanksgiving dinner?
Saftig og konsentrert fruktighet, god friskhet og moderat tannin er fine egenskaper til den søte og kraftige maten. Både hvitvin, rødvin, eplesider og fruktig øl kan passe. Det er også godt med norsk eplemost eller tranebærjuice, gjerne blandet med boblevann, til maten.
Drikketips til kalkun med søtpotet, gravy og tranebærsaus
Rødvin
- Vin på druen gamay fra Beaujolais, Frankrike
- Vin på druen pinot noir, fra USA eller Tyskland (spätburgunder)
Hvitvin
- Vin på druen chenin blanc fra Loire eller Sør-Afrika
- Fatlagret chardonnay, USA
Musserende vin
- Champagne med lagringspreg
- Musserende vin av god kvalitet fra USA
Øl
- Fruktig øl som norsk eller belgisk saison
- IPA har fruktighet fra både humle og gjær
Alkoholfritt
- Eplemost
- Tranebærjuice, gjerne blandet med boblevann
- Alkoholfri Pale ale
Drikketips til gresskarpai
Smaken av paien er krydret, både fra tilsatte kryddere og fra selve gresskaret. Da passer det godt med drikke med smak av tørket frukt og nøtter.
- Tawny portvin, oloroso sherry, eller madeira
- Mørkt juleøl
- Kaffe
Sist oppdatert: