4. september: Nyhetslansering
Rødvin til viltsesongen og topp tysk og østerriksk hvitvin inntar polhyllene. Det gjør også norsk akevitt og øl, samt vin fra New Zealand og Alto Adige i Italia.
Lanseringslister
Produkter som er tilgjengelige i butikk og nettbutikk
Basis-, parti- og testutvalget (excel)
Produkter som kan bestilles
Hvordan handler du når det er nyhetsslipp?
Slik fungerer nyhetslanseringene
Litt om produktene i septemberlanseringen
Tysk Grosses Gewächs og 1ÖTW fra Østerrike
Tradisjonen tro lanserer vi tysk Grosses Gewächs i september. Denne gangen har vi valgt ut vinmarker i Mosel hvor vinmarkene er bratte, og jordsmonnet er skrint. Østerrikske viner fra topp-vinmarker kalles 1ÖTW og kommer fra vinmarker i Kamptal. Det er en økende etterspørsel etter tyske viner basert på andre druer enn riesling, og vi etterspør derfor også GG fra Baden basert på grauburgunder (pinot gris).
Les om vin fra Østerrike
Les om vinlandet Tyskland
New Zealand
På samme måte som Tyskland ikke lenger bare forbindes med riesling, er heller ikke New Zealand utelukkende synonymt med sauvignon blanc. Dette illustreres i september med lanseringer av riesling, chardonnay og pinot gris fra øyriket. Langt over 90 % av vinene fra New Zealand er sertifisert bærekraftig, og lanseringene øker utvalget av miljøsertifiserte hvitviner i en noe høyere prisklasse.
Lyse og lette viner
Alto Adiges typeriktige, rene og friske viner kler også lyst- og lett trenden, og vi lanserer sylvaner og kerner fra Valle d’Isarco på hvitvinssiden samt innbydende schiava og klassisk pinot nero i rødvinshyllene. Septemberlanseringen vil dessuten romme musserende varianter fra både Norden og etter hvert mer «etablerte» Tyskland som passer til høstens feiringer og videre inn mot jul.
Galicia i Spania
Galicia er et av områdene som reflekterer det mye omtalte «nye Spania», med voksestedet i fokus. Ribeira Sacra er Galicias hovedområde innen rødvin og gir transparente, jordsmonnspregede, saftige viner med knasende mørk frukt og moderat alkohol. Druen mencia kan minne om en blanding av nyansert og delikat pinot noir fra Burgund og har villskapen til en syrah fra Nord-Rhône. Et spennende valg til viltsesongen!
Rødviner
Dão-regionen i Portugal viser kvalitetshevingen innen både rødt og hvitt i landet, og hvor stadig flere konverterer til økologisk dyrking. Sammen med blaufränkich fra Eisenberg i Østerrike er dette også flotte valg til viltmiddager. Shiraz fra Sør-Afrika på bag-in-box, spansk og italiensk rødvin på pappflaske og dyrere, klassisk Bordeaux på plastflaske gir et variert utvalg rødviner til høstens ulike anledninger.
Oransjeviner
Oransjevin er ikke lenger enn trend kun for den unge, urbane kunden - interessen øker på tvers av aldersgrupper og geografisk spredning. I september supplerer vi utvalget med et oversjøisk knippe fra Sør-Afrika og USA. Intensjonen er å følge opp en økende trend for våre dedikerte, men også stadig flere søkende kunder. Vi lanserer også perlende glera – prosecco col fondo – produsert på «gamlemåten» med refermentering på flaske, til samme kundegruppe.
Hva er oransjevin?
Hva er prosecco?
Sør-Amerika
At Sør-Amerika bare produserer fatlagret Malbec og rimelig Cabernet Sauvignon, stemmer ikke lenger (hvis det noen gang har vært riktig). Lanseringene i september viser noe av spennet i stil, druer og kvalitet for søramerikansk rødvin, gjennom Cabernet Franc fra Uco-dalen i Argentina og Syrah fra kjøligere deler av Chile.
Brennevin
Maltwhisky øker i pris, og stadig flere kjemper om å få tak i dråpene som produseres. På brennevinssiden lanserer vi derfor en skotsk blended whisky av høy kvalitet, som et godt alternativ til dyrere single malt. Fatmodnet akevitt er også et produkt som passer til høstens kjøligere kvelder, og vi lanserer norske akevitter for å skape både en større bredde og dynamikk i sortimentet. Stadig flere ønsker veganske produkter, enten som følge av allergier, intoleranser eller livsstil. Vi lanserer derfor vegansk kremlikør, som har blitt en populær produktkategori ellers i Europa.
IPA
For å øke bredden i utvalget innen «fri for»-alternativer lanserer vi i en glutenfri IPA. Denne lanseringen inngår i et knippe IPA-produkter, hvor det både slippes klassisk amerikansk IPA til den prisfokuserte kunden og norsk dobbel-IPA til de dedikerte ølkundene som ønsker et mer markant humlepreg. Som en motvekt lanseres også red ale/amber, der mer malt gir preg av karamell, kjeks og ristet malt i ølet.
Sist oppdatert: