Drikke til kalkun
Kalkun er mildt og magert kjøtt, men tilbehøret kan ha både mye smak og en del sødme. Da smaker det godt med en fruktig og saftig drikke.
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver
Kalkun likner litt på ribbe
Bortsett fra at det er mindre fett på en kalkun, er det lyst og mildt kjøtt som ofte serveres med fruktig tilbehør og gjerne en brun sjysaus. Likhetene med ribbemiddagen er såpass mange at det er fullt mulig å bruke de samme drikketipsene til begge rettene.
Hva er godt å drikke til kalkun?
Fruktig hvitvin med nok fylde og friskhet er godt fordi det slipper gjennom smaken av maten. Vil du ha rødvin er det et poeng å velge en saftig og leskende rødvin med moderat tannin og moden frukt.
Drikketips til kalkun
Rødvin
- Beaujolais Cru, Frankrike
- Vin på druen pinot noir, USA, Australia eller Sør-Afrika
Hvitvin
- Tørr vin på druen riesling fra Tyskland. Se etter vin i stilen saftig og frisk
- Vin på druen chardonnay fra Jura i Frankrike eller USA. Se etter vin i stilen krydret og fruktig.
Musserende vin
- Champagne med lagringspreg, se etter solera eller réserve perpétuelle på etiketten
- Musserende vin av god kvalitet fra England
Øl
- Norsk eller belgisk saison / farmhouse ale
- Surøl med bær, som kriek eller framboise
Alkoholfritt
- Eplemost tilsatt røde bær
- Lyst øl
Sist oppdatert: