Drikke til pasta vongole
Pasta med hjerteskjell eller teppeskjell er en klassiker fra områdene rundt Napoli og fanger essensen av perfeksjon i enkelheten.
Tekst: Anne Enggrav - Fagansvarlig mat og drikke
Milde og avstemte smaker
En komplett rett som ikke snakker med høye stemmer. Det er milde og avstemte smaker fra skjell, smør, urt og skalldyrkraft. Litt syrlig, litt salt – og veldig godt.
Velg lik smaksintensitet
Det gjelder å finne en vin som har lik smaksintensitet som maten uten å bli for anonym. Vi har testet flere viner til vongole. Hvite viner med smak av sitrus og sjø, litt dempet, men som likevel har nok konsentrasjon av naturlig fruktighet kler retten best. Med musserende vin, som vanligvis er gode skalldyrviner, blir boblene rett og slett for bråkete til maten.
Hvitvin som passer til pasta vongole
- muscadet fra Loire i Frankrike er skalldyrvin med stor S, og det gjelder også til denne retten.
- Vin på druen pigato/vermentino fra Liguria, Italia
- Etna Biano fra Sicilia med modne sitrusaromaer og god nok syrlighet.
- Greco di tufo fra Campania, Italia
- Chablis fra Burgund i Frankrike med syrlighet og dempet fruktighet løfter fram aromaene i skjellene.
Les ogsåPolkokkens oppskrift på spaghetti vongole
Sist oppdatert: