Smaken av påske
Om du har gått en lang skitur eller bare møtt opp på festen i nytt skiutstyr, så er det godt med noe forfriskende i solveggen, men det trenger ikke være med alkohol. Vi har latt oss innspire til en påskespritz av det som mange først og fremst forbinder med påske, nemlig appelsinen.
En god mocktail er en balansekunst mellom det sure, det søte og det bitre: du trenger noe friskt, noe som gir sødme og noe som gir syre, og der er appelsinen perfekt! Vermut og tonic gir en behagelig bitterhet.
9 tips til drinkmiksingen
Utstyr
Du trenger ikke å kjøpe inn masse utstyr for å lage mocktail. Bruk et stort syltetøyglass som shaker, en lang skje som røreskje, en tesil til å sile av og en tresleiv til mudling (røring).
Mer om glass og utstyr til drinkmiksing
Oppskrift på tre alkoholfrie drinker
Foto: Getty images
Påskespritz
1 del alkoholfri vermut
1 del ferskpresset appelsinjuice uten fruktkjøtt
1 del alkoholfri musserende
1 del tonic
Isbiter
Foto: Getty images
Fyll et stort glass eller en mugge med is, alkoholfri vermut og ferskpresset appelsinjuice. Rør forsiktig og topp med alkoholfri musserende og tonic. Server med appelsinskiver som garnityr
Vanskelighetsgrad: enkel
Oppskrift: Vinmonopolet
Gran & tonic
Isbiter
2 cl alkoholfri gin
20 cl tonic
1 sitronskive
5 einebær
1 granskudd
2 ss granskuddsirup (kan erstattes med rosmarinsirup)
Granskuddsirup: kok sirup på 5 dl granskudd, 7,5 dl vann, 2 dl sukker og 4 dl honning. Miks drinken.
Vanskelighetsgrad: litt avansert.
Oppskrift: Vinmonopolet i Lagunen, Bergen
Foto: Getty Images
Snøsprett
Isbiter
8 cl alkoholfri vermut
3 cl sitronsaft
3 cl ferskenjuice
2 ts sitronkrem / lemon curd
5-6 mynteblader
Foto: Getty Images
Hell ingrediensene i en shaker og rist godt. Siles over et glass med is med en myntestilk som garnityr.
Vanskelighetsgrad: litt avansert
Oppskrift: Vinmonopolet Kolsås, Bærum
Tips til deg som arrangerer afterski
- Arrangerer du afterski bør du sørge for at det finnes gode alkoholfrie alternativer til de som ikke ønsker å drikke alkohol
- Sett musikken på full guffe
- Dans på bordet
- Ha det gøy!