Pinot Noir & Chardonnay
Tasmania, ja! Australias første musserende vin ble laget her i 1826. Musserende viner har vært det store på Tasmania. Pinot Noir og Chardonnay dominerer, to druer som presterer aller best i et kjølig klima, og vinene er fruktdrevne selv om de lages med tradisjonell metode og kan ha lang bermelagring. Kvaliteten kan måle seg med champagne i visse tilfeller - men stilen er slankere og mer preget av lys, frisk frukt.
Stille vin av de to burgunddruene blir også veldig bra her. Stilen er klassisk europeisk, med friskhet og topptoner, og fatbruken er inspirert av Burgund. Den klare, rause frukten gir likevel en påminnelse om at vi er i Australia.
Ingen trodde Tasmania skulle bli et vinområdet, men i dag er de kjent for å levere ettertraktede "kjølig klima"-viner. Området Orange på fastlandet (altså Australia), har også et kjølig klima. Her er det høyden over havet som gir effekten. For Tasmania er breddegraden det mest avgjørende.
Kjølig øy
Tasmania ligger på 42 sørlige breddegrad, 240 kilometer fra fastlandet med det kalde og forblåste Bass-stredet mellom seg og Melbourne. Neste stopp mot vest er Argentina, rett øst er New Zealand og rett sør er Antarktis og Sydpolen. Men det er ikke beinkaldt på Tasmania. Havet har en modererende effekt. Øya har som regel mild vår og sommer, og en relativt varm høst med kjølige nettene som tilfører vinene friskhet og nyanser.