Salt, søtt, mykt og sprøtt
Denne retten av krabbe, eple, ramsløk og syltet løk har mange smaker og aromaer som harmonerer godt sammen. Krabbe er en råvare som er veldig allsidig, og som tåler mye smak.
Komposisjonen er gjennomtenkt med mange ulike elementer som gir akkurat nok av alt.
Her er både det milde, sjøaktige fra det lyse krabbekjøttet, stekeskorpe fra potetene, aromatiske urter og eplenes ferske fruktighet. Det er både salt og søtt, og mykt og sprøtt. Totalt sett er det en mild rett med mest ferske aromaer.
Hva er god drikke til krabberøre med ramsløk?
I vinbladet 1-2024 var temaet sider og mat og vår polkokk lagde denne retten til siderstilen «ferskt eple».
Les om vinmonopolets siderstiler.
Fersk fruktighet i sideren forsterker det ferske og lette i retten, og til krabbekjøttet er det en deilig kontrast. Fruktigheten i denne siderstilen er som skapt for retten. For mye sødme i sideren maskerte retten litt, men litt sødme er bare godt til. Syrligheten i sideren spiller en viktig rolle, og får fram en leskende livlighet.
Sider og øl
- Tørr hardangersider
- Saison eller farmhouse ale
Hvitvin og perlende vin
- Pet nat fra Østerrike eller Italia
- Vin på druen Güner veltliner fra Østerrike
- Vin på druen riesling fra Pfalz og Nahe i Tyskland
Alkoholfritt
- Håndverkssider
- Eplemost av eplesorten James Grieve.