4 porsjoner som forrett eller lunsjrett
4-500 g filet av fet fisk (kveite, uer, makrell, sild, dorade eller havabbor)
1,5 dl rødvinseddik
2,5 dl hvitvin
0,5 dl vann
2 ss sukker
1 liten klype safran
1 ss korianderfrø
1 ss fennikelfrø
4 laurbærblader
1 stor gulrot, skrelt og skåret
i tynne skiver
5 sjalottløk, skrelt og skåret
i tynne skiver
1 fennikel, skåret i tynne skiver
10 hele pepperkorn
2 ss hvetemel
2 ts salt
5 stilker fersk timian
3 fedd hvitløk, skrelt og
skåret i tynne skiver
1 liten neve bladpersille
1 boks cherrytomater
1 liten bunt reddiker delt i to
2 ss olivenolje
Slik gjør du det
Kok opp hvitvin med pepper, fennikelfrø, laurbær og korianderfrø. La det koke ca. fem minutter før du tilsetter eddik, vann og sukker.
Hvis du bruker makrell eller sild: Varm opp en stekepanne med olivenolje. Bland hvetemel og salt, legg fiskefiletene med skinnsiden ned i melet og brun på skinnsiden to–tre minutter på middels høy varme. Sett til side.
Stek løk, hvitløk, reddik, gulrot og fennikel i resten av oljen noen minutter til de blir lett gylne. Legg grønnsakene i en form og legg fiskefiletene over med skinnsiden opp sammen med litt timian. Hell så over laken og la det kjøle seg ned. Frisk opp med persilleblader og cherrytomater.
Server gjerne med en hjemmelaget sennep og majonesbasert potetsalat med masse urter.