Drikke til grønn salat
Grønn vin til grønn salat.
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver

Det ferske og friske
En salat kan være noe så enkelt som salatblader med olje eller dressing på, eller du kan fylle på med grønnsaker, nøtter, frukt, ost og kjøtt eller fisk. De fleste salater har en letthet over seg - det er ferske smaker, sprøhet og en dressing som piffer opp.
Grønn vin
Dette uttrykket brukes om hvitvin fra Vinho Verde i Portugal, og Østerrikerne bruker det om deres hvitviner på druen grüner veltliner. «Grønn vin» kan også være viner med smak og aroma av ting som minner om grønne ting som grønt eple, lime, urter, gress og solbærbusk. Disse aromaene sammen med god friskhet, er et godt valg til salaten. Litt sødme i drikken er også lov.
Noen raske drikketips
Hvitvin og musserende
Vinstil: Lett og frisk
- Vin på druen sauvignon blanc
- Vin på druen grüner veltliner fra Østerrike.
- Vin på druen alvarinho fra Portugal
- Musserende vin med god fruktighet, som Tysk sekt
Øl og Sider
- Hveteøl fra Norge, Tyskland eller Belgia
- Lys Ale
- Norsk sider med god fruktighet
Alkoholfritt
- Alkoholfri sider
- Alkoholfri musserende
- Eplemost
Hvordan kommer vi frem til drikkeanbefalingene?
I Vinmonopolet er vi opptatt av førstehåndskunnskap. Våre drikkeanbefalinger er basert på systematiske smakinger med vårt ekspertpanel. Vi smaker mange ulike drikker til hver rett for å finne de beste kombinasjonene.
Hvorfor lenker vi ikke til produkter i anbefalingene?
Vi er begrenset av alkoholreklameforbudet og likebehandlingsprinsippet, og vil derfor ikke anbefale konkrete produkter. I stedet viser vi til stiler og egenskaper i ulike produktgrupper som du skal kunne søke og filtrere deg frem til i nettbutikken. Dette gjør tipsene relevante selv om enkeltstående produkter går ut av sortimentet.
Sist oppdatert: