Drikke til grønn salat
Grønn vin til grønn salat.
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver
Det ferske og friske
En salat kan være noe så enkelt som salatblader med olje eller dressing på, eller du kan fylle på med grønnsaker, nøtter, frukt, ost og kjøtt eller fisk. De fleste salater har en letthet over seg - det er ferske smaker, sprøhet og en dressing som piffer opp.
Grønn vin
Dette uttrykket brukes om hvitvin fra Vinho Verde i Portugal, og Østerrikerne bruker det om deres hvitviner på druen grüner veltliner. «Grønn vin» kan også være viner med smak og aroma av ting som minner om grønne ting som grønt eple, lime, urter, gress og solbærbusk. Disse aromaene sammen med god friskhet, er et godt valg til salaten. Litt sødme i drikken er også lov.
Noen raske drikketips
Hvitvin og musserende
Vinstil: Lett og frisk
- Vin på druen sauvignon blanc
- Vin på druen grüner veltliner fra Østerrike.
- Vin på druen alvarinho fra Portugal
- Musserende vin med god fruktighet, som Tysk sekt
Øl og Sider
- Hveteøl fra Norge, Tyskland eller Belgia
- Lys Ale
- Norsk sider med god fruktighet
Alkoholfritt
- Alkoholfri sider
- Alkoholfri musserende
- Eplemost
Sist oppdatert: