Drikke til karamellpudding

Vin og øl som også har karamellkarakter i smaken spiller på lag med puddingen og bidrar til liv og nyanser.

Fat med karamellpudding, krem og karamellsaus.
Foto: Tommy Andresen

Nøtt og karamell

Det er overraskende lite sødme i karamellpuddingen. Det karamelliserte setter mest preg på retten og åpner opp for en rekke klassiske dessertviner.

Oksidativ vin

Alle viner som har blitt laget på en oksidativ måte, altså med kontrollert tilgang til luft, for eksempel gjennom fatlagring, er blitt brunlige i fargen og har fått aromaer av nøtter og karamell. Det fungerer flott til alle karamelldesserter.

Vil du overraske med et godt øl som punktum for måltidet, er dette en god anledning.

Raske drikketips

Vin

  • Hvitvin: Vin Santo fra Toscana, Italia
  • Sterkvin: Tawny portvin 20 yo, Madeira (Bual eller Malmsey), Moscatel de Setúbal.

Øl

  • Vellagret juleøl med god sødme og smak av nøtter og frukt.
  • Dobbelbock

Alkoholfritt

  • Kaffe
  • Alkoholfri stout