Drikke til grillet eller stekt laks
Laks med med rømme og agurksalat er en klassiker. På grillen og i stekepanna får fisken en stekeskorpe som krever drikke av litt høyere kvalitet.
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver
Smaksrik laks med friskt tilbehør
Laksestykker rett på grillen gir litt karamellisert smak og litt tørrere konsistens enn kokt. Agurksalaten tilfører friskhet og litt sprøhet. Fett og syre fra rømme og agurksalat gjør at friskhet i vinen er viktig. Griskhet i vinen takler eddiken godt bare den ikke er syrlig.
Hvitvin eller et lys øl
Grillskorpen og vin med litt fat er ofte en god kombinasjon. Her er det også mer smaker enn i kokt laks. Da trenger vi noe å drikke med litt ekstra smakskonsentrasjon. Friskhet er også viktig, og vin på druen riesling eller sauvignon blanc vil passe godt til.
Raske drikketips
Hvitvin
Vinstil: Saftig & frisk eller krydret & fruktig.
- Vin på druen chardonnay med noe fatpreg
- Vin på druen riesling fra Alsace i Frankrike eller fra Pfalz i Tyskland
- Vin på druen sauvignon blanc
- Vin på druen albarinho fra Spania eller Portugal
Øl & Sider
- Lys lager
- Lys ale eller Pale ale
- Sider med litt gjær- eller lagringspreg, som fransk sider
Alkoholfritt
- Alkoholfri hvitvin
- Alkoholfri lyst lagerøl
Sist oppdatert: