Drikke til pasta med pesto
Grønn saus og nykokt pasta. Italiensk minimalisme på sitt beste!
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver
Urter og ost påvirker drikkevalget
Pesto smaker av basilikum, pinjekjerner, hvitløk og parmesan. Sausen er lett og fersk, men når den blandes med nykokt pasta blir ingrediensene varmebehandlet og nøtter og parmesan tar mer plass.
Hva er godt å drikke til pasta med pesto?
Aller best er hvitviner med aromaer av moden frukt og litt urt. Fatpreg gir ikke nødvendigvis noe ekstra til maten, men vin med bermelagring (lagring på gjærrester) spiller på lag med det nøtt- og ostearomaene i retten. De beste kombinasjonene kommer likevel med de drikkene som kombinerer det ikke-fruktige med en kjerne av moden, sunn frukt. En typisk både-og-løsning.
Drikketips
Hvitvin
Se etter vinstilene saftig og frisk eller krydret og fruktig
- Vin av god kvalitet på druen grüner veltliner, Østerrike
- Hvit Bourdeaux
- Vin på druen albariño, Spania
- Vin på druen pigato (vermentino), Liguria, Italia
Øl & sider
- Pale ale
- Norsk sider
Alkoholfritt
- Eplemost
Sist oppdatert: