Drikke til pølser

Pølser er salt og tilbehøret er ofte ganske søtt. Da smaker det med fruktig og leskende drikke.

Grillede pølser på et fat.
Foto: Getty Images

Hva påvirker drikkevalget?

Skal du ha full pakke? Ostepølse, wiener, chorizo eller surpølse?

Pølser og tilbehør kan være så mangt. En del fett, salt og noen ganger både markant krydderpreg og varmende chili. Brødet er søtt, mens ketsjup og sennep strammer opp med syre av krydder eller pepperaktig sting.

Hva er godt å drikke til pølser?

Til fett og salt funker det med friskhet i drikken. Til sødmen og krydderet er det godt med fruktighet. Vin med mye snerp kan føles mer snerpende.

Tenk litt på i hvilken sammenheng du skal spise pølse. Skal du grille en varm sommerdag er det både fornuftig og godt med noe leskende som ikke har så høy alkoholprosent.

Raske drikketips

Øl og sider

  • Kellerbier eller pils av god kvalitet
  • Pale ale eller IPA
  • Weissbier eller annet lyst hveteøl til pølser med tydelig røkt preg
  • Red eller amber ale
  • Tradisjonell norsk sider

Hvitvin

  • Fruktig vin basert på druen riesling fra Tyskland, Østerrike eller Alsace i Frankrike. Velg gjerne vin på landsbynivå eller enkeltvinmark og den kan godt ha litt restsukker på opp til 15 gram per liter.
  • Fruktig vin basert på druene pinot blanc, sylvaner eller grüner veltliner fra Tyskland, Østerrike eller Frankrike.
  • Oransjevin med lett preg av skallkontakt.

Perlende og musserende

  • Perlende hvit eller rosa vin fra Østerrike eller Tyskland.
  • Perlende rødvin av druer som lambrusco, barbera eller andre. Gjerne med litt sødme på mellom 3 og 12 gram sukker per liter.
  • Sekt fra Tyskland eller Østerrike basert på druen riesling.