Drikke til reinsdyr
Reinsdyrkjøtt gir garantert fantastiske matopplevelser med sin unike og milde viltsmak!
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver
Mørt og magert
Reinsdyrkjøtt er vår faunas aller møreste. Det saftige kjøttet er magert og bærer tydelig preg av hvor den beiter og er spekket med et krydret viltpreg. Likevel er det tilbehør og tilberedningsmetode som har mest å si for vinvalget.
Sødmefullt tilbehør
Bakte rotgrønnsaker, fløtesauser eller tyttebærsyltetøy er mye brukt som tilbehør til reinsdyr. Alt dette gjør at retten blir mer sødmefull. Sødmen i maten får vinen til å virke mindre fruktig og litt spinklere.
Hvis sødmefullt tilbehør spiller en stor rolle i viltretten din, er det godt med fyldigere og rikere viner. Siden kjøttet er magert med en fin struktur vil det også være godt med viner som har saftig munnfølelse og moderat med tannin.
Rødvin
- Vin på druen pinot noir fra USA
- Vin på druen syrah, gjerne fra Nord-Rhone, f.eks. Cote-Rotie eller Cornas
- Amarone og ripasso fra Italia kan fremheve det sødmefulle i maten.
Hvitvin & musserende
- Oransjevin med tydelig preg av skallkontakt
- Fatlagret vin på druen chardonnay, fra Burgund eller California
- Moden vintage champagne
Øl & sider
- Belgisk klosterøl av typen dubbel eller trippel
- Norsk kveik-øl
- Fransk sider fra Bretagne eller Normandie
Alkoholfritt
- Rødvin
- Eplemost med solbær
Sist oppdatert: