Drikke til reinsdyr

Reinsdyrkjøtt gir garantert fantastiske matopplevelser med sin unike og milde viltsmak!

Tallerken med reinsdyrfilet, sopp, viltsaus og pære.
Foto: Matprat / Sara Johannesen

Mørt og magert

Reinsdyrkjøtt er vår faunas aller møreste. Det saftige kjøttet er magert og bærer tydelig preg av hvor den beiter og er spekket med et krydret viltpreg. Likevel er det tilbehør og tilberedningsmetode som har mest å si for vinvalget.

Sødmefullt tilbehør

Bakte rotgrønnsaker, fløtesauser eller tyttebærsyltetøy er mye brukt som tilbehør til reinsdyr. Alt dette gjør at retten blir mer sødmefull. Sødmen i maten får vinen til å virke mindre fruktig og litt spinklere.

Hvis sødmefullt tilbehør spiller en stor rolle i viltretten din, er det godt med fyldigere og rikere viner. Siden kjøttet er magert med en fin struktur vil det også være godt med viner som har saftig munnfølelse og moderat med tannin.

Rødvin

  • Vin på druen pinot noir fra USA
  • Vin på druen syrah, gjerne fra Nord-Rhone, f.eks. Cote-Rotie eller Cornas
  • Amarone og ripasso fra Italia kan fremheve det sødmefulle i maten.

Hvitvin & musserende

  • Oransjevin med tydelig preg av skallkontakt
  • Fatlagret vin på druen chardonnay, fra Burgund eller California
  • Moden vintage champagne

Øl & sider

  • Belgisk klosterøl av typen dubbel eller trippel
  • Norsk kveik-øl
  • Fransk sider fra Bretagne eller Normandie

Alkoholfritt

  • Rødvin
  • Eplemost med solbær