Drikke til reker
Rekesmørbrød med majones eller aioli er ukomplisert mat som smaker godt sammen med ukomplisert drikke.
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver
Smaken av reker
Reker naturell serveres som regel med loff, sitron, dill og majones eller aioli. Noen topper det også med litt nykvernet pepper. Ferske reker har noe mer smak enn frosne reker, men alt i alt er dette mat med milde smaker.
Lette, enkle drikker passer godt til reker naturell
Reker er vinvennlig mat og det er vanskelig å velge helt feil drikke, men rekesmaken er delikat og kan være lett å overdøve. Lett, enkel drikke med god friskhet smaker derfor godt og forfriskende, på samme måte som sitronen du presser over rekesmørbrødet.
Lett og frisk drikke med moderat smaksintensitet passer godt til reker.
Hvitvin
Lett til middels fylde med god friskhet. Tørr eller med noe sødme.
- Vin fra Chablis i Burgund, Frankrike
- Vin fra Muscadet i Loire, Frankrike
- Vin på druen riesling fra Tyskland, Østerrike eller Australia
- Vin på druen albariño fra Galicia, Spania
- Vin på druen hondarrabi zuri fra Baskerland, Spania
Rosévin
Ung med fersk fruktighet og god friskhet.
- Vin fra Tyskland på druen spätburgunder (pinot noir)
- Vin fra Piemonte i Italia på druen nebbiolo
- Vin fra Provence i Frankrike
Musserende
Slank og frisk og med ung fruktighet
- Crémant fra Bourgogne eller Jura, Frankrike
- Hvit eller rosa sekt fra Tyskland
- Cava fra Spania
Øl
- Pils/lager eller tysk hveteøl
- Pale Ale
- Lys surøl
Alkoholfritt
- Hvitvin
- Rosévin
- Musserende
- Lys øl av typen lager
- Eplemost
Sist oppdatert: