Drikke til røkelaks
Velg gjerne noe litt uvanlig til den røkte laksen!
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver
Tradisjonsrik mat med konsentrert smak
Røykeprosessen konsentrerer de gode aromaene i fisken så de blir enda tydeligere. Tradisjonelt tilbehør er dillstuede poteter eller eggerøre. Dette gir en fet, litt tung smak.
Velg smaksrik og fruktig drikke
Konsentrasjon og smaksrikdom i drikken er viktig, og gjerne litt fedme. En fyldig og tørr østerriksk eller tysk riesling yter også laksen rettferdighet. Et mindre fruktig alternativ er chenin blanc fra Savennières i Loire, Frankrike. Ønsker du noe utenfor allfarvei så er tørr fino sherry eller en florvin verdt å prøve.
Drikketips
Hvitvin
Vinstil: Saftig og frisk
- Vin på druen chenin blanc fra Savennières i Loire, Frankrike
- Vin på druen riesling fra Østerrike eller Tyskland
- Fino sherry eller en slørvin (florvin)
Øl og sider
- Pale ale eller Lys ale
- Saison
- Norsk sider med litt sødme
Alkoholfritt
- Alkoholfri hvitvin
- Alkoholfri lyst lagerøl
- Alkoholfri sider
Sist oppdatert: