Drikke til torsk med asiatisk vri
Med aromatisk tilbehør, som asiatisk-inspirerte sauser, passar det godt med en tydelig fruktighet i drikken.
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver
Smakene ligger i tilbehøret
De asiatisk-inspirerte sausene gir mye smak og aroma som møtes best med en enkel, men tydelig fruktighet. Aromatiske hvitvinsdruer som gewurztraminer, torrontés, muskat og grillo kommer til sin rett her - eller en riesling med mye fruktighet og kanskje litt sødme.
Rødvin er en utfordring, mye umami i saus og tilbehørvil strippe vinen for frukt og du sitetr igjen med en syrlig vin og trå tannin.
Drikketips
Hvitvin
Vinstil: Fet & floral
- Vin på druen gewurztraminer fra Alsace i Frankrike
- Vin på druen torrontés fra Argentina
- Vin på druen grillo fra Italia
Øl & Sider
- IPA
- Saison eller Pale Ale
- Fruktig sider fra Norge
Alkoholfritt
- Kombucha (fermentert te)
- Alkoholfri hvitvin
- Alkoholfri øl av typen IPA
Sist oppdatert: