Stekt vårkylling med morkelsaus
Denne kyllingretten er perfekt når du skal ha selskap og passer like bra på vinteren som på våren.
Tekst: Andreas IngulOppskrift: Andreas Ingul - Kokk og varefaglig rådgiver
Poussin er en liten kylling på om lag 400-450 g. Vanligvis beregner man en hel kylling per person. I en fireretters meny holder det i massevis med en halv. Hvis du ikke får tak i det kan du gjerne bruke en hel kylling gjerne av litt bedre kvalitet, men helst ikke så mye større enn 1,2 kg.
Retten kan selvsagt lages som hovedrett. Da kan du regne ca. 1,5-2 kg fugl på 4-5 personer. Det kan også legges til stekte poteter, stuet spinat, asparges eller rosenkål alt etter sesong og humør.
Stekt poussin med kremet morkelsaus
Porsjoner: 4
Poussin med hvitløk og timian
- 2 hele poussin (kalles noen ganger vårkylling på norsk)
- 1 hvitløk
- 100 g meierismør
- 1 kvast timian
- Salt og pepper etter smak
Klipp opp ryggen på fuglene, og knekk dem ned så de ligger flatt ut. Brune fuglene godt på skinnsiden i to panner med olje og smør. Tilsett en halv hvitløk delt i to og timian i hver panne. Hell over kokende smør på skinnsiden så skinnet blir godt brunet. Sett kyllingene inn i ovnen på en rist med skinnsiden opp og med et stekbrett under på 250 grader varmluft, grill ca 15 minutter. Ta ut og la hvile før servering.
Morkelsaus
- 3 dl kremfløte
- 25 tørkede morkler
- 3 dl vann
- 5 dl kyllingkraft
- 12 hele sjalottløk
- 1,5 dl hvitvin eller tørr sherry
Legg morkler i vann til de er helt utvannet. Kok opp kyllingkraft, hvitvin/sherry og fløte og ha i sjalottløken, morklene og vannet de ligger i.
Kok inn til en tykk kremet saus. Tilsett gjerne stekesjy fra kyllingen på slutten.
Sist oppdatert: