Drikke til riskrem

Riskrem med rød saus er et av høydepunktene på julaften for mange. Velg øl eller en søt og frisk vin - eller kanskje bare en kaffe?

Skål med riskrem med nøtter og rød saus med flamberte kirsebær.
Foto: Tommy Andresen

Mild og søt

Selve riskremen er mild på smak og har en del fett og sødme. Rød saus med smak av bær er vanlig tilbehør. Juledessertene setter punktum for julemiddagen. En perlende, søt og frisk vin med lav alkohol blir det beste valget.

Raske tips

Vin

  • Moscato d´Asti – perlende, søt hvitvin fra Piemonte, Italia
  • Brachetto d’Acqui – søt perlende eller musserende rødvin fra Piemonte er spennende til røde bærsauser
  • Sparkling sake er et valg for den nysgjerrige: ris i kremen, ris i glasset!

Øl

Hva med å ha hakkede karamelliserte nøtter eller julekaker for å få et sprøtt element i alt det bløte? Det vil også fungere som en brobygger til det mørke ølet.

  • Bokkøl
  • Mørkt trappistøl
  • Norsk juleøl med god sødme

Alkoholfritt

  • Eplemost med eller uten bær
  • En rød julebrus eller bringebærlimonade
  • Kaffe

Les ogsåPolkokkens oppskrift på riskrem med akevittflamberte kirsebær

Skål med riskrem med nøtter og rød saus med flamberte kirsebær.
Hvordan kommer vi frem til drikkeanbefalingene?

I Vinmonopolet er vi opptatt av førstehåndskunnskap. Våre drikkeanbefalinger er basert på systematiske smakinger med vårt ekspertpanel. Vi smaker mange ulike drikker til hver rett for å finne de beste kombinasjonene.

Hvorfor lenker vi ikke til produkter i anbefalingene?

Vi er begrenset av alkoholreklameforbudet og likebehandlingsprinsippet, og vil derfor ikke anbefale konkrete produkter. I stedet viser vi til stiler og egenskaper i ulike produktgrupper som du skal kunne søke og filtrere deg frem til i nettbutikken. Dette gjør tipsene relevante selv om enkeltstående produkter går ut av sortimentet.

Les mer om vårt samfunnsoppdrag

Informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på vår nettside.

Informasjonskapslene har ulike formål: noen er nødvendige, mens andre er funksjonelle eller brukes til analyse.

Besøk vår informasjonsside for mer detaljer, eller finn lenken i bunnen av nettsiden.