Drikke til riskrem
Riskrem med rød saus er et av høydepunktene på julaften for mange. Velg øl eller en søt og frisk vin - eller kanskje bare en kaffe?
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver
Mild og søt
Selve riskremen er mild på smak og har en del fett og sødme. Rød saus med smak av bær er vanlig tilbehør. Juledessertene setter punktum for julemiddagen. En perlende, søt og frisk vin med lav alkohol blir det beste valget.
Raske tips
Vin
- Moscato d´Asti – perlende, søt hvitvin fra Piemonte, Italia
- Brachetto d’Acqui – søt perlende eller musserende rødvin fra Piemonte er spennende til røde bærsauser
- Sparkling sake er et valg for den nysgjerrige: ris i kremen, ris i glasset!
Øl
Hva med å ha hakkede karamelliserte nøtter eller julekaker for å få et sprøtt element i alt det bløte? Det vil også fungere som en brobygger til det mørke ølet.
- Bokkøl
- Mørkt trappistøl
- Norsk juleøl med god sødme
Alkoholfritt
- Eplemost med eller uten bær
- En rød julebrus eller bringebærlimonade
- Kaffe
Les ogsåPolkokkens oppskrift på riskrem med akevittflamberte kirsebær
Sist oppdatert: