Drikke til riskrem

Riskrem med rød saus er et av høydepunktene på julaften for mange. Velg øl eller en søt og frisk vin - eller kanskje bare en kaffe?

Skål med riskrem med nøtter og rød saus med flamberte kirsebær.
Foto: Tommy Andresen

Mild og søt

Selve riskremen er mild på smak og har en del fett og sødme. Rød saus med smak av bær er vanlig tilbehør. Juledessertene setter punktum for julemiddagen. En perlende, søt og frisk vin med lav alkohol blir det beste valget.

Raske tips

Vin

  • Moscato d´Asti – perlende, søt hvitvin fra Piemonte, Italia
  • Brachetto d’Acqui – søt perlende eller musserende rødvin fra Piemonte er spennende til røde bærsauser
  • Sparkling sake er et valg for den nysgjerrige: ris i kremen, ris i glasset!

Øl

Hva med å ha hakkede karamelliserte nøtter eller julekaker for å få et sprøtt element i alt det bløte? Det vil også fungere som en brobygger til det mørke ølet.

  • Bokkøl
  • Mørkt trappistøl
  • Norsk juleøl med god sødme

Alkoholfritt

  • Eplemost med eller uten bær
  • En rød julebrus eller bringebærlimonade
  • Kaffe

Les ogsåPolkokkens oppskrift på riskrem med akevittflamberte kirsebær

Skål med riskrem med nøtter og rød saus med flamberte kirsebær.