Sukkerlake
Kok opp en kopp sukker med en kopp vann. Rør kontinuerlig til det løser seg opp. Pass på at sukkerlaken ikke koker for lenge, for da vil den tykne. Avkjøl før bruk.
Sukkerlake med sitron
Kok opp en kopp sukker med en kopp vann og skallet fra en sitron. Rør kontinuerlig med en skje til sukkeret løser seg opp og la laken trekke på svak varme i et par minutter. Pass på at sukkerlaken ikke koker for lenge, for da vil den tykne. Fjern sitronskallet og avkjøl laken før bruk.
Honningsirup
Bland ut like deler akasiehonning med like deler varmt, nykokt, vann. Avkjøl før bruk.
Anissirup
Rist tre stjerneanis i en kjele på medium varme for å frigjøre aroma. Pass på så det ikke svir seg. Tilsett en kopp vann og en kopp sukker og la det koke opp. La laken trekke på svak varme i et par minutter, fjern stjerneanisen og avkjøl før bruk.
Bringebærsirup
Mos forsiktig 200 gram usukrede bringebær. Varm opp bringebær, en kopp (25cl)
sukker og en kopp vann på medium varme til sukkeret smelter, men ikke koker. Avkjøl og tilsett 7 cl vodka.
Rabarbrasirup
Skjær 500 gram rabarbra i biter og ha den i en kjele sammen med 500 gram sukker. Kok opp og la det koke noen minutter til rabarbraen er myk og nesten går i oppløsning. Hell alt over i en sil og la væsken renne av. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Thai-sirup
150 gram palmesukker, 1,5 dl vann, 5 kaffirlimeblad og 1 stilk sitrongress. Kok inn i ca. fem minutter, avkjøl og sil. Kan brukes i thai mocktail.
Granskuddsirup
Kok sirup på 5 dl granskudd, 7,5 dl vann, 2 dl sukker og 4 dl honning. Kan benyttes i mocktailen Gran & Tonic.