Planlegg innkjøpet
- Hvor mange retter skal du servere?
- Hvor stort budsjett har du?
- Hvor mange drikker ikke alkohol, eller ønsker et alternativ til vin?
- Hvor lenge skal dere sitte ved bordet, inkludert taler eller underholdning?
Til aperitiff eller velkomstdrink er det vanlig å beregne fra 1 til 2 glass per person.
Alkoholfrie alternativer til champagne og musserende
Til forrett regner vi også 1-2 glass per person, og 2-3 glass til hovedretten.
Hvis det er ønske om noe mer enn kaffe til dessert, kan du regne et lite glass dessertvin per person.
Volum | Antall glass | |
---|---|---|
Rødvin og hvitvin | 75 cl | 5-6 |
Musserende | 75 cl | 6-7 |
Øl | 33/50 cl | |
Søt vin og sterkvin | 50 cl | 6-8 |
Søt vin og sterkvin | 70 cl | 8-12 |
Brennevin | 70 cl | 17-18 |
En kartong vin på 3 liter tilsvarer 4 flasker vin.
Skal du bestille drikke som ikke er på lager i butikk, er det viktig å beregne god tid. Før høytider råder vi deg til å bestille varer minimum 2 uker i forveien.
Dersom du har bestilt et produkt som ikke blir levert, vil du få informasjon på SMS og e-post om dette.
Du kan hente bestilte varer i en av våre butikker eller på postkontor. I noen områder kan du også få varene levert på dør.
Les mer om levering av bestilte varer
Ønsker du å returnere uåpnede flasker etter selskapet, er det lurt å avtale det på forhånd med de som jobber på ditt lokale vinmonopol. Husk kvittering!
Se informasjon om retur og angrerett
Hvilke retter skal du servere? Blir det buffét, tapas, 3-retters eller en middag for to?
Våre ansatte i butikkene og på Kundesenteret kan hjelpe deg med å finne gode drikkevalg til maten du skal servere, slik at alle gjestene får noe som passer, enten det er med eller uten alkohol.
Du kan også la deg inspirere av våre tips om drikke til maten