Friterte torsketunger med dillmajones
Torsketunger er en fantastisk råvare vi får tilgang på i skreisesongen. Friterte tunger med dillmajones er perfekt snacks.
Tekst: Niclas LundmarkOppskrift: Andreas Ingul - Kokk og varefaglig rådgiver
Torsketunger er en delikatesse og er vanlig husmannskost i Nord-Norge, gjerne stekt i smør, servert med råkost og remulade. De egner seg kanskje enda bedre som "fish & chips": frityrstekte tunger med friterte poteter og dillmajones.
Les ogsåDrikke til friterte torsketunger
Torsketunger og dillmajones
Porsjoner: 4
Torsketunger
- 6-800 g skreitunger
- 1 pose pankomel
- 4 stk eggehvite
- 50 g hvetemel
- 6 dl solsikkeolje
- salt og pepper
- 1 stk sitron i båter
Varm opp oljen i en kjele til 160 grader. Begynn med å fjerne skinnet på tungene. Vend dem i mel, salt og pepper. Pisk eggehvitene lett og dypp tungene i disse. Til slutt vendes de i panko før de friteres gylne i varm olje 3-4 minutter. La dem renne av seg på papir og ha på ekstra salt. Server med majones og sitronbåter, og evt pommes frites.
Dillmajones
- 1 bunt dill
- 1 stk sitron
- 3-4 dl solsikkeolje
- 4 stk eggeplommer
- 1 ss dijonsennep
- 1 ts salt
Ha eggeplommer, finhakket dill, sennep, saften av en sitron og salt i en høy beholder. Bruk en stavmikser eller ha det i en blender, mens du sper inn forsiktig olje. Når alt er kjørt til en glatt majones er den klar.
Sist oppdatert: