Friterte torsketunger med dillmajones

Torsketunger er en fantastisk råvare vi får tilgang på i skreisesongen. Friterte tunger med dillmajones er perfekt snacks.

Trefjøl med friterte torsketunger, pommes frites og sylteagurk.
Foto: Niclas Lundmark

Torsketunger er en delikatesse og er vanlig husmannskost i Nord-Norge, gjerne stekt i smør, servert med råkost og remulade. De egner seg kanskje enda bedre som "fish & chips": frityrstekte tunger med friterte poteter og dillmajones.

Les ogsåDrikke til friterte torsketunger

Trefjøl med friterte torsketunger, pommes frites og sylteagurk.

Torsketunger og dillmajones

Porsjoner: 4

Torsketunger

  • 6-800 g skreitunger
  • 1 pose pankomel
  • 4 stk eggehvite
  • 50 g hvetemel
  • 6 dl solsikkeolje
  • salt og pepper
  • 1 stk sitron i båter

Varm opp oljen i en kjele til 160 grader. Begynn med å fjerne skinnet på tungene. Vend dem i mel, salt og pepper. Pisk eggehvitene lett og dypp tungene i disse. Til slutt vendes de i panko før de friteres gylne i varm olje 3-4 minutter. La dem renne av seg på papir og ha på ekstra salt. Server med majones og sitronbåter, og evt pommes frites.

Dillmajones

  • 1 bunt dill
  • 1 stk sitron
  • 3-4 dl solsikkeolje
  • 4 stk eggeplommer
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ts salt

Ha eggeplommer, finhakket dill, sennep, saften av en sitron og salt i en høy beholder. Bruk en stavmikser eller ha det i en blender, mens du sper inn forsiktig olje. Når alt er kjørt til en glatt majones er den klar.