Drikke til grønn asparges
Grønn drikke til grønn mat. Så enkelt. Så godt.
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver
Kort sesong for asparges
Et sikkert vårtegn er de ferske, grønne aspargesskuddene som kommer til syne i hagen og i butikkhyllene. Men sesongen er kort så ikke vent med å nyte vårens delikatesse.
Den grønne aspargesen dukker opp som både hovedperson og assistent i måltidet. Den kan puttes i paier, i pastaretter eller i en risotto. Den kan grilles eller dampes, og den er et flott tilbehør til både kjøtt og fisk.
Venn eller vinfiende?
Mange synes det er utfordrende å velge vin til asparges. Den blir beskrevet som bitter og syrlig. Våre erfaringer er derimot at aspargesen har lite eller ingen bitterhet. En varmebehandlet asparges har til gjengjeld en del sødme, og det kan ha noe å si for vinvalget. Sødmen demper nemlig frukten og forsterker eventuelt tannin i vin.
Sauvignon Blanc er en drue som gir noen av de samme aromaene som aspargesen, i tillegg til mye friskhet som passer godt til en vårlig rett. De grønne aromaene av nesle, tomatstilk, urter, gress og stikkelsbær er karakteristiske for druen, og har gjort den til et sikkert valg til aspargesretter.
Noen raske drikketips
Hvitvin
Vinstil: Lett og frisk eller saftig og frisk
- Vin på druen sauvignon blanc
- Vin på druen riesling fra Tyskland eller Østerrike
- Vin på druen grüner veltliner fra Østerrike
Øl
- Lys lager
- Hveteøl
- IPA
Alkoholfritt
- Alkoholfri musserende
- Alkoholfri hvitvin
- Alkoholfri te-drikk for eksempel kombucha
Les ogsåDrikke til aspargesrisotto
Les ogsåVårsalat med asparges: oppskrift med drikketips
Sist oppdatert: