Drikke til hummersupppe
Hummersuppe, eller hummerbisque, er en suppe med dype og intense skalldyrsmaker og en fet og rik munnfølelse fra innkokt fløte og kraft. Drikken som serveres til, bør ha nok fylde.
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver

Hva smaker hummerbisque?
En bisque er en kremet suppe basert på innkokt kraft og stekt skalldyrskall. Hummersuppen har dype og intense skalldyrsmaker med en fet og rik munnfølelse fra innkokt fløte og kraft. Drikken som serveres til, bør ha nok fylde.
Om suppen er laget på rekeskall, sjøkreps eller strandkrabbe så kan du benytte de samme drikketipsene.
Fat og bermepreg
En vin med litt fatpreg eller bermepreg (fra lagring med bunnfall) kan komme til sin rett her. Det gjør også musserende vin på grunn av kontrasten mellom munnfølelsen i vinen og maten. For at ikke vinen skal virke sur og spinkel, må den både smake mye og ha mange smaker. Velg gjerne en lagret variant eller en som er laget med en del eldre reserver i blandingen.
Raske drikketips
- Fatlagret hvitvin på druen chardonnay fra Burgund, for eksempel Mersault. Eventuelt fra California eller Australia
- Fatlagret hvitvin på druen chenin blanc fra Savannieres, Loire, Frankrike
- Autolysepreget champagne eller annen musserende, gjerne vellagret
- Alkoholfri håndverkssider
Les ogsåOppskrift på hummerbisque

Hvordan kommer vi frem til drikkeanbefalingene?
I Vinmonopolet er vi opptatt av førstehåndskunnskap. Våre drikkeanbefalinger er basert på systematiske smakinger med vårt ekspertpanel. Vi smaker mange ulike drikker til hver rett for å finne de beste kombinasjonene.
Hvorfor lenker vi ikke til produkter i anbefalingene?
Vi er begrenset av alkoholreklameforbudet og likebehandlingsprinsippet, og vil derfor ikke anbefale konkrete produkter. I stedet viser vi til stiler og egenskaper i ulike produktgrupper som du skal kunne søke og filtrere deg frem til i nettbutikken. Dette gjør tipsene relevante selv om enkeltstående produkter går ut av sortimentet.
Sist oppdatert: