Drikke til hummersupppe
Hummersuppe, eller hummerbisque, er en suppe med dype og intense skalldyrsmaker og en fet og rik munnfølelse fra innkokt fløte og kraft. Drikken som serveres til, bør ha nok fylde.
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver
Hva smaker hummerbisque?
En bisque er en kremet suppe basert på innkokt kraft og stekt skalldyrskall. Hummersuppen har dype og intense skalldyrsmaker med en fet og rik munnfølelse fra innkokt fløte og kraft. Drikken som serveres til, bør ha nok fylde.
Om suppen er laget på rekeskall, sjøkreps eller strandkrabbe så kan du benytte de samme drikketipsene.
Fat og bermepreg
En vin med litt fatpreg eller bermepreg (fra lagring med bunnfall) kan komme til sin rett her. Det gjør også musserende vin på grunn av kontrasten mellom munnfølelsen i vinen og maten. For at ikke vinen skal virke sur og spinkel, må den både smake mye og ha mange smaker. Velg gjerne en lagret variant eller en som er laget med en del eldre reserver i blandingen.
Raske drikketips
- Fatlagret hvitvin på druen chardonnay fra Burgund, for eksempel Mersault. Eventuelt fra California eller Australia
- Fatlagret hvitvin på druen chenin blanc fra Savannieres, Loire, Frankrike
- Autolysepreget champagne eller annen musserende, gjerne vellagret
- Alkoholfri håndverkssider
Les ogsåOppskrift på hummerbisque
Sist oppdatert: