Drikke til kjeribbe med marokkansk krydder

Når alle ingrediensene blir bakt sammen i ovnen så tar de smak av hverandre, og vinen må passe til helheten.

Ildfast form med ribbe, lime og en skål med dipp.
Foto: Stian Broch for APPETITT.no

Geit og kje står ofte på menyen i nordafrikanske land. I Marokko lages gryter tradisjonelt i en tagine. Slike gryter har gjerne komplekse aromaer av sitrus, tørket frukt og varmende krydder, det samme har glaseringen i denne oppskriften.

Drikketips til kjeribbe med marokkansk krydder

Når alle ingrediensene blir bakt sammen i ovnen så tar de smak av hverandre, og vinen må passe til helheten. Konsentrasjon i vinen blir avgjørende. Hvis ikke blir vinen strippet og skrinn.

En vin som har nok og moden fruktighet passer til det fruktige i maten, og tåler alle smakene i retten. Erfaringen vår viser at det i slike tilfeller oftere er mer vellykket å bruke fruktige hvite viner enn fruktige røde viner.

Hvitvin

  • Vin på druen pinot gris fra Alsace
  • Fatlagret vin på druen chenin blanc fra Sør-Afrika
  • Oransjevin med tydelig preg av skallkontakt

Les mer om oransjevin

Rødvin

  • Vin fra Libanon
  • Vin på druen xynomavro fra Hellas
  • Vin på druen pinot noir fra California
  • Vin på druen shiraz fra Australia eller Sør-Afrika

Øl og sider

  • Brown ale
  • Saison eller farmhous ale
  • Håndverkssider fra Frankrike

Alkoholfritt

  • Hånverkssider eller eplemost
  • Kombucha

Les ogsåOppskrift på glasert kjeribbe med marokkanske krydder

Ildfast form med ribbe, lime og en skål med dipp.

Les ogsåOppskrifter på meze

Bord med brød og skåler med ulike dipper til meze, og grillet kjøtt.