Drikke til kjeribbe med marokkansk krydder
Når alle ingrediensene blir bakt sammen i ovnen så tar de smak av hverandre, og vinen må passe til helheten.
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver
Geit og kje står ofte på menyen i nordafrikanske land. I Marokko lages gryter tradisjonelt i en tagine. Slike gryter har gjerne komplekse aromaer av sitrus, tørket frukt og varmende krydder, det samme har glaseringen i denne oppskriften.
Drikketips til kjeribbe med marokkansk krydder
Når alle ingrediensene blir bakt sammen i ovnen så tar de smak av hverandre, og vinen må passe til helheten. Konsentrasjon i vinen blir avgjørende. Hvis ikke blir vinen strippet og skrinn.
En vin som har nok og moden fruktighet passer til det fruktige i maten, og tåler alle smakene i retten. Erfaringen vår viser at det i slike tilfeller oftere er mer vellykket å bruke fruktige hvite viner enn fruktige røde viner.
Hvitvin
- Vin på druen pinot gris fra Alsace
- Fatlagret vin på druen chenin blanc fra Sør-Afrika
- Oransjevin med tydelig preg av skallkontakt
Rødvin
- Vin fra Libanon
- Vin på druen xynomavro fra Hellas
- Vin på druen pinot noir fra California
- Vin på druen shiraz fra Australia eller Sør-Afrika
Øl og sider
- Brown ale
- Saison eller farmhous ale
- Håndverkssider fra Frankrike
Alkoholfritt
- Hånverkssider eller eplemost
- Kombucha
Les ogsåOppskrift på glasert kjeribbe med marokkanske krydder
Les ogsåOppskrifter på meze
Sist oppdatert: