Drikke til lammecarré
Lammecarré er mørt og smaksrikt, og kan takle en del smak i vinen.
Tekst: Anne Enggrav - Fagansvarlig mat og drikke
Mørt og smaksrikt
Lammecarré er skikkelig festmat og blir av mange regnet som den beste delen av lammet. Lammecarré er mørt og smaksrikt kjøtt. Vi har valgt å servere pepper- og armagnacsaus til.
Pepperaktige aromaer
Lammekjøtt er aromatisk og kan takle en del smak i vinen. Det kan være godt med både røde, hvite og oransjeviner. Xynomavro er en gresk rødvinsdrue som gir viner med flotte overtoner av balsam som virker som ekstra urter til lammekjøttet. Syrah fra Nord-Rhône gir viner med pepperaktige aromaer som kler både sausen og kjøttet.
Raske drikketips
Rødvin
- Vin på druen xynomavro fra Hellas
- Vin på druen syrah fra Nord-Rhône i Frankrike, Sør-Afrika eller Australia
- Rødvin fra Dao i Portugal
Hvitvin
- Fatlagret vin basert på druene chardonnay eller chenin blanc fra California, Frankrike, Sør-Afrika eller Australia
- Hvitvin lagret helt eller delvis under flor fra Jura
- Oransjevin med tydelig preg av skallkontakt
Øl og sider
- Bokkøl
- Fransk sider fra Bretagne eller Normandie i Frankrike
Alkoholfritt
- Håndverkssider eller IPA uten alkohol
Les ogsåOppskrift på lammecarré med pepper- og armagnacsaus
Hvordan kommer vi frem til drikkeanbefalingene?
I Vinmonopolet er vi opptatt av førstehåndskunnskap. Våre drikkeanbefalinger er basert på systematiske smakinger med vårt ekspertpanel. Vi smaker mange ulike drikker til hver rett for å finne de beste kombinasjonene.
Hvorfor lenker vi ikke til produkter i anbefalingene?
Vi er begrenset av alkoholreklameforbudet og likebehandlingsprinsippet, og vil derfor ikke anbefale konkrete produkter. I stedet viser vi til stiler og egenskaper i ulike produktgrupper som du skal kunne søke og filtrere deg frem til i nettbutikken. Dette gjør tipsene relevante selv om enkeltstående produkter går ut av sortimentet.
Sist oppdatert: