Drikke til marokkansk lammetagine

Krydder, honning og frukt sammen med lammekjøtt utgjør en fantastisk smakskombinasjon. En rett som er skap for oransjevin.

Bord med skåler med dipper og tilbehør til gryte med lammetagine.
Foto: Tommy Andresen

Innkokt, krydret og fruktig

Krydder, honning og frukt sammen med lammekjøtt utgjør en fantastisk smakskombinasjon. Gryten preges av varme krydder, sitrus og tørket fruk. Alle delene av retten smaker litt av hverandre. Umami, salt, syre og litt sødme balanseres og utgjør en velsmakende og harmonisk rett.

Robuste, dype og intense smaker

Noen retter er som skapt for oransjevin. Dette er en av dem. Spesielt vinene med mest preg av skallkontakt er ekstra gode til denne retten. Aromaene i vinen fortsetter der maten slutter, og det innkokte kjøttet får vinen til å bli saftig og bløt.

Selv om oransjeviner kan være veldig forskjellige, har de ofte noen fellesnevnere. Aromaene i oransjeviner har en dybde som strekker seg fra de høye topptonene av blomster og balsam via moden frukt og helt ned til dype aromaer som for eksempel nøtter og krydder. Et slikt spenn gir mange knagger som smaken av maten kan henge på.

Les om oransjevin

Raske drikketips

Det er også andre drikker enn oransjevin som passer til marrokansk lammetagine.

Hvitvin

  • Oransjevin med tydelig preg av skallkontakt
  • Fatlagret vin på druen chenin blanc fra Sør-Afrika
  • Utviklet hvitvin i vinstilen utviklet og nyansert

Les om vinstilene for hvitvin

Rødvin

  • Vin fra Libanon
  • Vin på druen xynomavro fra Hellas
  • Vin på druen shiraz fra Australia eller Sør-Afrika

Øl og sider

  • Pale ale
  • Saison eller farmhous ale
  • Håndverkssider fra Frankrike eller Norge

Alkoholfritt

  • Hånverkssider eller eplemost
  • Alkoholfri rødvin på druen shiraz

Sjekk ut polkokkens oppskrift på marokkansk lammetagine her