Drikke til ravioli med spinat og ricotta

I Piemonte og regionene i nord er fylt pasta veldig populært. Når du biter gjennom de varme, myke putene er det nesten som å spise en klem.

Tallerken med fylte pastaputer, urtesmør, pinjekjerner og revet ost.
Foto: Tommy Andresen

Ravioli kan fylles med det du ønsker. En av de vanligste fyllene er spinat og ricotta, ravioliene serveres gjerne med salviesmør.

Kremet munnfølelse

Urtefyllet, smøret og sitronskallet gjør retten aromatisk og nyansert med et delikat spenn i aromaene, og den har en deilig og kremet munnfølelse.

Hva er godt til ravioli?

Her gjør hvite viner seg best. Aller best er hvitviner med aromaer av moden frukt og litt urt. Fatpreg gir ikke noe ekstra til maten, men finn gjerne en vin med oljet munnfølelse. Det underbygger det glatte og myke i maten. Rødviner tar fort oppmerksomheten bort fra de gode smakene i maten.

Hvitvin

  • Vin på druen grüner veltliner av god kvalitet fra Østerrike
  • Vin på druene timorasso eller nascetta fra Piemonte, Italia

Øl

  • Saison eller farmhouse ale

Alkoholfritt

  • Håndverkssider uten alkohol eller eplemost med bobler.

Les ogsåPolkokkens oppskrift på ravioli med spinat og ricotta

Tallerken med fylte pastaputer, urtesmør, pinjekjerner og revet ost.