Drikke til rype
Magert viltkjøtt krever saftig drikke.
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver
Mørt og magert
Rype og annen viltfugl som orrhøne, tiur og fasan har magert kjøtt og da passer det ekstra godt med saftig drikke til. Tilbehøret og tilberedningen av kjøttet er allikevel det viktigste for valget av drikke.
Gammel fremfor ung
Fløtesaus og sopp favoriserer drikke med sødmefull frukt og fylde, mens nyanserte viner med lagringspreg passer best til sjysaus og rotgrønnsaker.
Generelt vil vi anbefale eldre vin fremfor ung, og fyldig vin fremfor lett. Rødvin er det vanligste vinvalget, men også hvitvin, musserende vin og oransjevin er veldig gode valg.
Raske drikketips
Rødvin
Vinstil: Utviklet og nyansert
- Vin på druen pinot noir fra Burgund, Frankrike
- Vin på druen nebbiolo fra Italia, f.eks. Barolo, Barbaresco, Gattinara
Vinstil: Fyldig og saftig
- Vin på druen syrah, gjerne fra Nord-Rhone, f.eks. Cote-Rotie eller Cornas
Hvitvin & musserende
- Oransjevin med tydelig preg av skallkontakt
- Fatlagret vin på druen chardonnay fra Burgund, Frankrike eller California, USA
- Moden vintage champagne
Øl & sider
- Brown ale
- Red/amber ale
- Belgisk klosterøl av typen dubbel
- Fransk sider fra Bretagne eller Normandie
Alkoholfritt
- Alkoholfri håndverkssider
Sist oppdatert: