Drikke til taco
Tacofredag har blitt en del av norsk matkultur. Den sterke kryddermiksen krever robuste smaker i drikkevalget.
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver
Taco smaker sterkt, rått og krydret
Det er spesielt to ting som utgjør smaken av taco. Det ene er kryddermiksen. Den er både salt og rik på umami. Dette «stjeler» en del frukt i drikken, spesielt i vin, utvisker nyanser og demper friskheten. Den sterke sausen forsterker dette.
Det andre det er viktig å tenke på er de ferske og rå grønnsakene. Det kan få en rødvin til å virke litt vel stram.
Drikke med robust smak
Øl tåler mer en annen drikke. Ølet mister ikke smak og det blir ikke usmak. Her funker det både med lys øl som pils og ale, og de med mer smak og noe sødme.
Det er lettere å treffe riktig med hvitvin enn rødvin. Fruktighet og friskhet er det grunnleggende. Det gjelder også for valget av rødvin, kombinert med solmoden fruktighet.
Noen raske drikketips
Øl & sider
- Lys lager
- Lys ale eller pale ale
- Surøl av typen rødt flamsk
- Fruktig sider fra Norge
Hvitvin
Vinstil: Saftig og frisk
- Vin på druen riesling fra Tyskland eller Østerrike
- Vin på druen chenin Blanc fra Sør-Afrika eller Loire
- Oransjevin med tydelig preg av skallkontakt
Rødvin
Vinstil: Frisk og fruktig
- Vin på druen pinot Noir fra Australia eller Chile
- Vin på druen barbera fra Piemonte i Italia
- Vin på druen gamay fra Burgund i Frankrike
Alkoholfritt
- Alkoholfri pils
- Alkoholfri sider
- Eplemost
Les ogsåOppskrift på fisketaco
Les ogsåDrikke til ceviche
Sist oppdatert: