Appelsinsaus
Her er polkokkens oppskrift på appelsinsaus som passer til andebryst.
Tekst: Anne EnggravOppskrift: Andreas Ingul - Kokk og varefaglig rådgiver
Sausen kan serveres til svin, kylling eller hvit fisk, men andebryst er den klassiske retten.
Les ogsåDrikke til and med appelsinsaus
Appelsinsaus
Porsjoner: 4
- 1 appelsin, finrevet skall og saften
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss honning
- 4 dl god kyllingkraft
- 1,5 dl hvitvin
- 1 sitron
- 3 ss olivenolje
- 2 sjalottløk
- 100 g smør
- salt og pepper
- ca. 200 gr til hver andebryst
- poteter og grønnsaker etter eget ønske
Finhakk sjalottløk i små terninger og fres i 1 ss olivenolje til den blir blank. Hell over hvitvin, og reduser til nesten all væsken er kokt inn. Tilsett kraft og gi sausen et oppkok. Hell i appelsinsaften, honningen og det finrevne skallet, og kok sausen i 15–20 minutter til den tykner litt.
Sett sausen til side mens du steker anda.
Ha stekesjyen i sausen. Gi sausen et oppkok før servering, og smak til med salt og sitronsaft. Pisk inn terninger med smør til du får en glatt konsistens.
NB!
God kraft er essensielt for denne sausen, kraft fra buljongterning kan gjøre at sausen blir tynn og salt.
Først publisert i Vinbladet 2020-4 (pdf, 4.2 MB)Sist oppdatert: