Asiatisk ribbe
Ribbe er noe mange spiser i julen, men denne versjonen passer godt hele året
Tekst: Andreas IngulOppskrift: Andreas Ingul - Kokk og varefaglig rådgiver
Ribben her serveres i bao-buns som er steamede hvetebrød. Disse kan kjøpes ferdig i de fleste butikker, eller lages selv om ønskelig. Et annet alternativ er å serve denne retten i kinesiske pannekaker som man bruker til crispy duck.
Er du lei av juleribba kan det kanskje friste med en litt lettere variant. Denne retten passer også ellers i året. Her kan har du muligheten til å variere ut i fra det du har. Vil du bytte ut kål med kimchi, legge til chili saus og syltet agurk så er det veldig enkelt å bytte ut disse.
Polkokken har laget en oppskrift som er enkel å følge. Har du allerede ferdig ribbe, kan denne varmes opp igjen og tilpasses med de andre elementene i oppskriften.
Les ogsåDrikke til asiatisk ribbe
Asiatisk ribbe
Porsjoner: 4
Ribbe
- 2,5 kg tynnribbe med rutet svor
- 100 g ingefærrot, grovhakket
- 2 stk hvitløk, delt i to
- 2 liter kokende vann
- etter eget ønske salt og pepper
Salte og pepre ribben og sett kjølig minst 24 timer. Skru på ovnen til 200 grader og legg ribben med svorsiden ned på et stekebrett eller ildfast form. Hell over kokende vann og legg hvitløk og ingefær i formen sammen med ribben. Ha over aluminiumfolie og lukk alle kantene før du setter ribben i ovnen ca. 1 time.
Ta ut ribben av ovnen og fjern folien. Legg den så på en rist over stekebrettet med en tallerken under og svorsiden opp. Sett risten med brettet under midt i ovnen. Pass på at det er nok væske under ribba, så hell evt. mer vann om det trengs under ribben. Skru opp på 220 grader i ca. 30 minutt, før du skrur ned igjen til 160 grader. La ribben stå ytterligere 1,5 timer på 160. Siste halvtime skrur du opp til 250-275 grader varmluft. Før ribben tas ut og hviles. La den hvile minst 30 minutter før den skjæres opp.
Ta være på fett og kraft fra under ribba. Pass alltid på at det er nok væske i bunnen på langpanna.
Soyaglace
- 2 dl Soyasaus
- 1 dl honning/brunt sukker
- 5 ss riseddik
- 1 dl oyster sauce
- 6 fedd hvitløk
- 50 g ingefærrot, grovkuttet
- 5 stk stjerneanis, hel
- 2 ss korrianderfrø hele
- 2 stk kanselstang hel
- 3 dl ribbekraft
Kok opp alle ingredienser i en kjele og la det koke inn til det tykner og ligner på en glace. Sil av det meste av krydderne før servering.
Hell gjerne over ribba på tallerkenen etter den er skjært opp. Slik du ser på bildet her.
Kålsalat
- 1/4 liten rødkål eller hvit kål
- 2 små gulrøtter
- 3 stk finsnittet rød chilli
- 1 dl fiskesaus
- 0,5 dl riseddik
- 4 stilker vårløk
- 1 potte koriander, grovhakket
Finsnitt alle ingrediensene utenom koriander og bland opp rett før servering.
Bao-buns
- 16-20 stk bao buns
- 3 ss sesamolje
- 3 ss smør
Varm opp en stekepanne med olje og legg i bao-buns og en klatt smør. La de brune seg på begge sider før de serveres.
Sist oppdatert: