Hummus
Hummus er puré laga av kikerter og er sjølvskriven på eit Midtausten-inspirert mezebord
Tekst: Niclas LundmarkOppskrift: Andreas Ingul - Kokk og varefaglig rådgiver
Sjølve ordet hummus er frå arabisk og tyder rett og slett kikerter. Hummus er ein velsmakande kikertpuré som er mykje brukt i Midtausten. God som dipp på mezebordet eller som tilbehøyr til kylling, kjøt og vegetaretter.
Les ogsåSjå alle polkokkens meze-oppskriftar
Hummus
Porsjoner: 10
- 2 boksar ferdigkokte kikerter (skylte i vatn og avrunne i eit dørslag)
- 50 g tahini (sesampasta)
- 2 fedd kvitløk (grovhakka)
- safta av 1 sitron
- 3 dl olivenolje
- litt vatn
- salt
- sumak (garnityr)
- olivenolje (garnityr)
- friterte kikerter (garnityr)
Køyr opp tahini med sitronsaft, kvitløk og nokre matskeier (ms) vatn. Tilsett kikerter og spe med olivenolje og eventuelt litt meir vatn. Køyr massen heilt glatt før du smaker til med salt. Hummus kan lagast ein dag eller to før servering. Legg i ei skål og lag ei fordjuping i midten, ha i olje og strø over sumak og gjerne nokre friterte kikerter.
Først publisert i Vinbladet 2024-2 (pdf, 4.4 MB)Sist oppdatert: