Køfte - tyrkisk kebab

Köfte er krydra kjøtbollar frå Midtausten. Dei finst i eit uttal variantar, gjerne kraftig krydra og blir ofte servert på eit mezebord.

Grill med flammer og grillspyd med køfte og aubergine.
Foto: Tommy Andresen

Köfte i lefse eller pitabrød er slik dei gjerne serverer kebab i Midtausten. Dei finst i eit uttal variantar. Polkokken sin oppskrift er med lammekjøt, men du kan òg bruke storfekjøt.

Les ogsåSjå alle polkokkens meze-oppskriftar

Bord med brød og skåler med ulike dipper til meze, og grillet kjøtt.

Køfte

Porsjoner: 20-25

  • 1,3 kg lammekjøtdeig eller storfekjøtdeig (gjerne med litt feitt)
  • 4 matskeier pul biber, pasta (tyrkisk paprikapasta)
  • 3 matskeier brødsmular eller fin bulgur
  • 2 gule løk (finhakka)
  • 3 matskeier pul biber, pulver (paprikapulver)
  • 6 fedd kvitløk (finkutta)
  • 2 ts malen kummin
  • 2 ts malen korianderfrø
  • 1 ts malen pepar
  • ein neve finhakka persille
  • 20–25 kanelstenger
  • 30 g salt

Bland alle ingrediensane unntatt kanelstenger og salt. Rør deigen forsiktig i ein kjøkkenmaskin mens du sper med salt, eller rør for hand til deigen bind seg og blir litt fast. Form bollar på ca. 70 g til avlange kjøtkaker, og stikk inn ei kanelstong i kvar kake. Dette kan du gjere på førehand og så dekkje dei til og setje dei kjølig. Grill på kvar side på medium varme i 6–8 minutt.