Labneh

Labneh er ein ferskost frå Libanon, med bruna smør, chili og kvitløk blir det ein deilig dip til mezebordet.

Bord med brød og skåler med ulike dipper til meze, muharra, hummus og lebneh.
Foto: Tommy Andresen

Labneh er ein ferskost frå Libanon, laga av litt feit yoghurt som blir hengd i klede. Når han renn av seg, vil deler av mysen forsvinne, og du sit igjen med ein krema og syrleg ost. Han kan òg kjøpast ferdig i enkelte butikkar med godt utval frå Midtausten.

Les ogsåSe polkokkens meze-oppskriftar

Bord med brød og skåler med ulike dipper til meze, og grillet kjøtt.

Labneh med bruna smør, chili og kvitløk

Porsjoner: 10

  • 500 g labneh
  • 120 g smør
  • 2 ts pul biber, pulver (paprikapulver)
  • 6 fedd kvitløk (snitta i tynne skiver)

Brun smøret i ei steikjepanne til det blir nøttebrunt. Ha i kvitløk og paprika og la det frese omtrent eitt minutt. Fordel ferskosten utover i ei brei skål. Hell smøret med paprika og kvitløk over og server.