Muhammara - paprikadipp frå Syria
Muhammara er ein paprikadipp med valnøtter. Her får du polkokken sin oppskrift.
Tekst: Niclas LundmarkOppskrift: Andreas Ingul - Kokk og varefaglig rådgiver
Muhammara er ein paprikadipp med opphav i Aleppo i Syria. Den er òg utbreidd i Tyrkia, der muhammara oftast blir eten til frukost. Den har òg ein naturleg plass på mezebordet.
Les ogsåSjå alle polkokkens meze-oppskriftar
Muhammara
Porsjoner: 10
- 6 raude paprika (eller eit glas med 6 ferdig grilla raude paprika)
- 200 g valnøtter (rista i omnen på 180 grader i 6–7 minutt)
- 3 fedd kvitløk (finkutta)
- 1 neve persille (finkutta)
- 2 dl olivenolje
- safta av 1 sitron
- salt og pepar
- 2 ms granateplesirup
Viss ein bruker rå paprika: Del paprikaene i to på langs og grill dei på skinnsida eller steik i steikjeomn (200 °C) på nest øvste rille. Steik til paprikaene har fått brente flekker.
Flytt paprikaene over i ein bolle og dekk til. La stå til paprikaene er kjølige nok til å bli handterte. Trekk skinnet av paprikaen eller skrap det mjuke fruktkjøttet av skinnet med ein kniv.
Køyr nøttene i ein hurtigmiksar eller finkutt dei med ein kniv. Ha resten av ingrediensane i ein bolle og køyr opp med stavmiksar. Bland inn nøttene til slutt og køyr til ein jamn, fin dipp. Pynt med valnøtter på toppen.
Først publisert i Vinbladet 2024-2 (pdf, 4.4 MB)Sist oppdatert: