Tabbouleh

Tabbouleh er en fargerik og smakfull salat som passer utmerket på et mezebord.

Person som holder en bolle med tabouleh-salat.
Foto: Tommy Andresen

Salat med opphav fra Midtøsten som passer på mezebordet eller som tilbehør til grillmaten.

Les ogsåSjå alle polkokkens meze-oppskriftar

Bord med brød og skåler med ulike dipper til meze, og grillet kjøtt.

Tabbouleh

Porsjoner: Ca 10

Bulgur

  • 300 g Bulgur
  • 6 dl Vatn
  • 2 matskeier Pul biber, pasta (tyrkisk paprikapasta)
  • 2 matskeier Olivenolje
  • 1 matskei Salt

Kok opp vatn og ha i bulgur, salt og paprikapasta. Kok på middels varme i 6–8 minutt, til vatnet er fordampa. Sett bulguren til side, rør inn olivenolja, og la det heile kjølne.

Salat

  • 1 porsjon kokt og nedkjølt bulgur
  • 1 stor bunt persille reinsa for stilka og finkutta reinsa for stilka og finkutta reinsa for stilka og finkutta reinsa for stilka og finkutta
  • frøa frå 1 granateple
  • blada frå 6 stilkar fersk mynte finkutta finkutta finkutta finkutta
  • 4 ms granateplesirup
  • 6 klasetomatar utan kjernar og delte i små terningar utan kjernar og delte i små terningar utan kjernar og delte i små terningar utan kjernar og delte i små terningar
  • 1 dl olivenolje
  • salt og pepar
  • saft frå 2 sitronar

Bland alle ingrediensane i ein bolle og smak til med salt og pepar. Salaten kan godt stå nokre timar i kjøleskap så smakane set seg. Ta han ut ein liten time før servering for temperering.