Tabbouleh
Tabbouleh er en fargerik og smakfull salat som passer utmerket på et mezebord.
Tekst: Niclas LundmarkOppskrift: Andreas Ingul - Kokk og varefaglig rådgiver
Salat med opphav fra Midtøsten som passer på mezebordet eller som tilbehør til grillmaten.
Les ogsåSjå alle polkokkens meze-oppskriftar
Tabbouleh
Porsjoner: Ca 10
Bulgur
- 300 g Bulgur
- 6 dl Vatn
- 2 matskeier Pul biber, pasta (tyrkisk paprikapasta)
- 2 matskeier Olivenolje
- 1 matskei Salt
Kok opp vatn og ha i bulgur, salt og paprikapasta. Kok på middels varme i 6–8 minutt, til vatnet er fordampa. Sett bulguren til side, rør inn olivenolja, og la det heile kjølne.
Salat
- 1 porsjon kokt og nedkjølt bulgur
- 1 stor bunt persille reinsa for stilka og finkutta reinsa for stilka og finkutta reinsa for stilka og finkutta reinsa for stilka og finkutta
- frøa frå 1 granateple
- blada frå 6 stilkar fersk mynte finkutta finkutta finkutta finkutta
- 4 ms granateplesirup
- 6 klasetomatar utan kjernar og delte i små terningar utan kjernar og delte i små terningar utan kjernar og delte i små terningar utan kjernar og delte i små terningar
- 1 dl olivenolje
- salt og pepar
- saft frå 2 sitronar
Bland alle ingrediensane i ein bolle og smak til med salt og pepar. Salaten kan godt stå nokre timar i kjøleskap så smakane set seg. Ta han ut ein liten time før servering for temperering.
Først publisert i Vinbladet 2024-2 (pdf, 4.4 MB)Sist oppdatert: