Drikke til kje med gremolata

Denne retten har mild smak av kje, med preg av grønne urter og sitrusskall, grillede grønsaker og en deilig kremet polenta.

Fjøl med stekt kjebog med gremolata
Foto: Matprat / Sara Johannesen

Kje og lam

Kje er mildere enn lam, men tilbehør og tilberedning er gjerne det samme. Man kan følge de samme rådene vi har til lamme, men ikke gå for de aller kraftigste vinene. I Italia spiser de mer kje enn kylling, så herfra vil vi finne mange rødviner som passer til geit.

Drikketips til kjebog med gremolata

Hvitvin

Vinstil: Krydret & fruktig

  • Vin på druen chardonnay fra Frankrike, Tyskland eller USA
  • Vin på druen timorasso fra Piemonte i Italia
  • Fatlagret sauvignon blanc, f. eks. hvit bordeaux

Les om vinstilene for hvitvin

Rødvin

Vinstil: Frisk og fruktig eller Fast og fruktig

  • Vin på druen sangiovese fra Toscana
  • Vin på druen nerello mascalese fra Etna på Sicilia
  • Vin på druen barbera fra Piemonte
  • Vin på druen mencia fra Nord-Spania

Les om vinstilene for rødvin

Øl & Sider

  • Saison eller farmhouse ale
  • Fruktig norsk sider eller en syrlig sider fra Asturias i Spania

Alkoholfritt

  • Alkoholfri håndverkssider
  • Eplemost

Les ogsåLangtidsstekt kjebog med gremolata og kremet polenta

Fjøl med stekt kjebog med gremolata