Drikke til kje med gremolata
Denne retten har mild smak av kje, med preg av grønne urter og sitrusskall, grillede grønsaker og en deilig kremet polenta.
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver
Kje og lam
Kje er mildere enn lam, men tilbehør og tilberedning er gjerne det samme. Man kan følge de samme rådene vi har til lamme, men ikke gå for de aller kraftigste vinene. I Italia spiser de mer kje enn kylling, så herfra vil vi finne mange rødviner som passer til geit.
Drikketips til kjebog med gremolata
Hvitvin
Vinstil: Krydret & fruktig
- Vin på druen chardonnay fra Frankrike, Tyskland eller USA
- Vin på druen timorasso fra Piemonte i Italia
- Fatlagret sauvignon blanc, f. eks. hvit bordeaux
Rødvin
Vinstil: Frisk og fruktig eller Fast og fruktig
- Vin på druen sangiovese fra Toscana
- Vin på druen nerello mascalese fra Etna på Sicilia
- Vin på druen barbera fra Piemonte
- Vin på druen mencia fra Nord-Spania
Øl & Sider
- Saison eller farmhouse ale
- Fruktig norsk sider eller en syrlig sider fra Asturias i Spania
Alkoholfritt
- Alkoholfri håndverkssider
- Eplemost
Les ogsåLangtidsstekt kjebog med gremolata og kremet polenta
Sist oppdatert: