Drikke til skreimølje
Velg heller hvitt enn rødt til skreimølje.
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver

Feite gode smaker
Skrei servert med lever og rogn har en god del mer smak enn trekt torsk med smør. Skrei er mager fisk, men leveren gjør dette til en feit rett. Da trenger du vin som smaker litt ekstra samtidig som den frisker opp. Rødvin er for mange en klassiker til torsk, men til mølje er hvitvin et bedre valg.
Noen raske drikketips
Hvitvin
- Vin på druen grüner veltliner fra Østerrike
- Fyldig vin på druen chardonnay, gjerne fra Burgund i Frankrike
- Vin på druen albariño/alvarinho fra henholdsvis Spania og Portugal
Øl & Sider
- Pils eller lys lager med god fylde.
- Saison eller Pale Ale
- Sider fra Frankrike med litt modning
Rødvin
- Vin på druen pinot noir fra USA
- Valpolicella fra Veneto, Italia
Alkoholfritt
- Alkoholfritt lyst øl med god fylde
- Eplemost
Lofot-tipset
Iselin Børessen Frantzen er ekspeditør på polet på Leknes i Lofoten, og kan fortelle at de lokale kundene gjerne vil ha rødvin til skrei. Selv anbefaler hun helst hvitvin. Da de hadde skreismaking i butikken, kom tørr tysk riesling best ut.

Hvordan kommer vi frem til drikkeanbefalingene?
I Vinmonopolet er vi opptatt av førstehåndskunnskap. Våre drikkeanbefalinger er basert på systematiske smakinger med vårt ekspertpanel. Vi smaker mange ulike drikker til hver rett for å finne de beste kombinasjonene.
Hvorfor lenker vi ikke til produkter i anbefalingene?
Vi er begrenset av alkoholreklameforbudet og likebehandlingsprinsippet, og vil derfor ikke anbefale konkrete produkter. I stedet viser vi til stiler og egenskaper i ulike produktgrupper som du skal kunne søke og filtrere deg frem til i nettbutikken. Dette gjør tipsene relevante selv om enkeltstående produkter går ut av sortimentet.
Sist oppdatert: