Drikke til skreimølje
Velg heller hvitt enn rødt til skreimølje.
Tekst: Niclas Lundmark - Senior varefaglig rådgiver
Feite gode smaker
Skrei servert med lever og rogn har en god del mer smak enn trekt torsk med smør. Skrei er mager fisk, men leveren gjør dette til en feit rett. Da trenger du vin som smaker litt ekstra samtidig som den frisker opp. Rødvin er for mange en klassiker til torsk, men til mølje er hvitvin et bedre valg.
Noen raske drikketips
Hvitvin
- Vin på druen grüner veltliner fra Østerrike
- Fyldig vin på druen chardonnay
- Oransjevin
Øl & Sider
- Pils eller lys lager med god fylde.
- Saison eller Pale Ale
- Sider fra Frankrike med litt modning
Rødvin
- Vin på druen pinot noir fra USA
- Valpolicella fra Veneto, Italia
Alkoholfritt
- Alkoholfritt øl med god fylde
- Eplemost med god fylde
Lofot-tipset
Iselin Børessen Frantzen er ekspeditør på polet på Leknes i Lofoten, og kan fortelle at de lokale kundene gjerne vil ha rødvin til skrei. Selv anbefaler hun helst hvitvin. Da de hadde skreismaking i butikken, kom riesling best ut.
Sist oppdatert: