Sukkerlaker og siruper til drinker og cocktailer

Vær din egen bartender og lag smaksatte siruper til drinkene hjemme.

Flasker med siruper på en bardisk
Foto: Getty images

Sukkerlake

Kok opp en kopp sukker med en kopp vann. Rør kontinuerlig til det løser seg opp. Pass på at sukkerlaken ikke koker for lenge, for da vil den tykne. Avkjøl før bruk.

Sukkerlake med sitron

Kok opp en kopp sukker med en kopp vann og skallet fra en sitron. Rør kontinuerlig med en skje til sukkeret løser seg opp og la laken trekke på svak varme i et par minutter. Pass på at sukkerlaken ikke koker for lenge, for da vil den tykne. Fjern sitronskallet og avkjøl laken før bruk.

Honningsirup

Bland ut like deler akasiehonning med like deler varmt, nykokt, vann. Avkjøl før bruk.

Anissirup

Rist tre stjerneanis i en kjele på medium varme for å frigjøre aroma. Pass på så det ikke svir seg. Tilsett en kopp vann og en kopp sukker og la det koke opp. La laken trekke på svak varme i et par minutter, fjern stjerneanisen og avkjøl før bruk.

Bringebærsirup

Mos forsiktig 200 gram usukrede bringebær. Varm opp bringebær, en kopp (25cl)
sukker og en kopp vann på medium varme til sukkeret smelter, men ikke koker. Avkjøl og tilsett 7 cl vodka.

Rabarbrasirup

Skjær 500 gram rabarbra i biter og ha den i en kjele sammen med 500 gram sukker. Kok opp og la det koke noen minutter til rabarbraen er myk og nesten går i oppløsning. Hell alt over i en sil og la væsken renne av. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

Thai-sirup

150 gram palmesukker, 1,5 dl vann, 5 kaffirlimeblad og 1 stilk sitrongress. Kok inn i ca. fem minutter, avkjøl og sil.

Granskuddsirup

Kok sirup på 5 dl granskudd, 7,5 dl vann, 2 dl sukker og 4 dl honning. Kan benyttes i mocktailen Gran & Tonic.

Informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på vår nettside.

Informasjonskapslene har ulike formål: noen er nødvendige, mens andre er funksjonelle eller brukes til analyse.

Besøk vår informasjonsside for mer detaljer, eller finn lenken i bunnen av nettsiden.