Artikler
Lær om produktene du finner i vårt sortiment og få praktiske råd om drikkevalg, servering, oppbevaring og bærekraft.
9 tips til drinkmiksingen
Alkohol og graviditet
Alkoholfri afterski i påsken
Alkoholfrie alternativer til champagne
Alkoholfritt er trygt når du ammer
Aminosyrer i vin
Brettanomyces i ølbrygging
Cocktail med akevitt - to oppskrifter
Den nye og den gamle vinverden
Det er enkelt å starte en vinklubb!
Diacetyl i øl og vin
En verden av maltwhisky
Engelsk musserende vin
Feil i øl
Filtrering av vin
Flyktige eller volatile viner
Glass og utstyr til drinkmiksing
Glassmesterskapet: vi tester vinglass
Humle i NEIPA
Hva er Amarone?
Hva er Beaujolais Nouveau?
Hva er en god årgang?
Hva er forskjellen på champagne, crémant, cava og prosecco?
Hva er naturvin?
Hva er oransjevin?
Hva er slørvin og florvin?
Hva er supertoscanere?
Hva koster det å lage vin?
Hvordan lager man brennevin?
Hvordan lager man hvitvin?
Hvordan lager man musserende vin?
Hvordan lager man oransjevin?
Hvordan lager man rosevin?
Hvordan lager man rødvin?
Hvordan lager man øl?
Hvordan vet du at det er noe feil med vinen?
Innovativ whiskyproduksjon
Japansk whisky
Klimaendringer: vin i en varmere verden
Klosterøl
Koji - Japans nasjonalsopp
Kva betyr økologisk, biodynamisk og naturvin?
Kva stoff og ingrediensar kan me reagera på i vin?
Kvalitet i øl
Kveik - tradisjonell norsk gårdsgjær
Lagring av vin
Lufting av vin
Lys og mørk lager
Malting og mesking
Norsk whisky
Praktiske tips når du skal servere vin
Reduktivitet i vin
Rått, kokt eller stekt - hva betyr det for drikkevalget?
Sider frå Hardanger - ekte norsk sider
Skandinavia - den aller nyeste vinregionen
Skrukork vs naturkork
Slik beregner du drikke til gjestene
Slik lages maltwhisky
Slik lages sake
Slik lages sider
Slik velger du sake til maten
Slik velger du vin til maten
Slik velger du øl til maten
Sukker og kalorier i vin
Sukkerlaker og siruper til drinker og cocktailer
Tannin - venn eller fiende?
Tyske vindruer - mer enn riesling
Ulike typer alkoholfrie produkter
Verdt å vite om akevitt
Verdt å vite om amaretto
Verdt å vite om belgisk øl
Verdt å vite om bourbon
Verdt å vite om britisk øl
Verdt å vite om calvados
Verdt å vite om cava
Verdt å vite om champagne
Verdt å vite om cognac
Verdt å vite om crémant
Verdt å vite om dessertvin
Verdt å vite om ekte håndverksider
Verdt å vite om fatlagret brennevin
Verdt å vite om fatlagret øl
Verdt å vite om garnacha
Verdt å vite om geuze, framboise og kriek
Verdt å vite om gin
Verdt å vite om grappa
Verdt å vite om helklasefermentering
Verdt å vite om juleøl
Verdt å vite om lambic
Verdt å vite om lambrusco - rødvin med bobler
Verdt å vite om madeira
Verdt å vite om mjød
Verdt å vite om portvin
Verdt å vite om prosecco
Verdt å vite om pét nat
Verdt å vite om sake
Verdt å vite om sherry
Verdt å vite om vin jaune
Vi tester gjær vs humle
Vin fra kalde klima
Vin fra kalkrike områder
Vin fra vulkanske øyer
Vin i maten
Vin med fatpreg
Vin med røykpreg
Vin og brennevin fra kysten
Vin til mat med de fire matfargene
Vinbønder frykter vårfrosten
Vinfeil: musearoma
Vinmonopolets fem siderstiler
Vinmonopolets mocktailer
Vinstiler for hvitvin
Vinstiler for musserende vin
Vinstiler for rødvin
Øl til kaker og desserter
Ølstiler på Vinmonopolet