Drikke til grillmat
Vin til ”vanlig grillmat” bør være frisk og svært fruktig med god munnfølelse. Uansett om den er hvit, rosa eller rød.
Tekst: Anne Enggrav - Fagansvarlig mat og drikke
Å legge mat på grillen, enten det er kull- eller gassgrill, gir maten smak av stekeskorpe og ofte et lett røykpreg. Vi må også regne med de smaksrike marinadene eller krydderblandingene som er vanlige å bruke. Smakene i grillmiddagen er tydelige, og det bør gjenspeiles i drikkevalget.
Seks raske grill- og drikkekombinasjoner
Pølser + riesling
Biff + malbec
Spareribs + pinot noir
Hamburger + indian pale ale
Kylling + barbera
Laks + rosé
Vanlige retter på grillen
Les ogsåDrikke til grillfesten
Les ogsåDrikke til hamburger
Les ogsåDrikke til spareribs
Les ogsåDrikke til pølser
Les ogsåDrikke til grillet eller stekt laks
Les ogsåDrikke til grillet makrell
Les ogsåDrikke til grillet kongekrabbe med urtesmør
Les ogsåDrikke til grillede sjøkreps
Sist oppdatert: