Drikke til torsk og skrei

Stekt, kokt, rå, saltet, tørket. Med tomat, potet eller salat. Torsken er allsidig, og drikkevalget styres av tilbehør og tilberedning.

Fersk torsk på bakepapir, feinnikel, sitrus og grønne oliven.
Foto: Tommy Andresen

Hva er godt å drikke til fisk? Svaret henger sammen med et hav av ulike faktorer. Hva du liker, hvordan du tilbereder fisken, og hva du velger å servere sammen med den, er noe av det som har mest å si.

Sannheten er at det er mye som kan fungere. Vi ønsker å hjelpe deg til å finne det som blir ekstra godt sammen. Og så prøver vi å forstå hvordan drikken oppfører seg sammen med maten, og hvordan disse forandrer seg når de settes ammen.

Drikkerådene til torsk og skrei kan også benyttes for annen hvit fisk som kveite, piggvar, sei, breiflabb og brosme.

Drikketips til retter med torsk og skrei

Les ogsåDrikke til torsk med smørsaus

Tallerken med dampet torsk, smørsaus og gulrøtter.

Les ogsåDrikke til stekt torsk med soyasmør

Tallerken med stekt torsk med blomkålrem og soyasmør, toppet med strimler av rødbete og mandler.

Les ogsåDrikke til bacalao

Gryte med bacalao.

Les ogsåDrikke til skreimølje

Tallerken med kokt skrei, lever og rogn på bord.

Les ogsåDrikke til friterte torsketunger

Trefjøl med friterte torsketunger, pommes frites og sylteagurk.

Les ogsåDrikke til torsk med asiatisk vri

Tallerken med torsk og asiatisk tilbehør.

Les ogsåDrikke til ceviche

Tallerken med lakseceviche, agurk, chili, søtpotet, koriander og chili