Drikke til grillmat
Vin til ”vanlig grillmat” bør være frisk og svært fruktig med god munnfølelse. Uansett om den er hvit, rosa eller rød.
Tekst: Anne Enggrav - Fagansvarlig mat og drikke

Å legge mat på grillen, enten det er kull- eller gassgrill, gir maten smak av stekeskorpe og ofte et lett røykpreg. Vi må også regne med de smaksrike marinadene eller krydderblandingene som er vanlige å bruke. Smakene i grillmiddagen er tydelige, og det bør gjenspeiles i drikkevalget.
Seks raske grill- og drikkekombinasjoner
Pølser + riesling
Biff + malbec
Spareribs + pinot noir
Hamburger + indian pale ale
Kylling + barbera
Laks + rosé
Vanlige retter på grillen
- Drikke til mat
Drikke til grillfesten
- Drikke til mat
Drikke til hamburger
- Drikke til mat
Drikke til spareribs
- Drikke til mat
Drikke til biff
- Drikke til mat
Drikke til pølser
- Drikke til mat
Drikke til grillet eller stekt laks
- Drikke til mat
Drikke til makrell
- Drikke til mat
Drikke til grillet kongekrabbe med urtesmør
- Drikke til mat
Drikke til sjøkreps
Oppskrifter på grillmat og tilbehør
Sist oppdatert: