Drikke til grillmat

Vin til ”vanlig grillmat” bør være frisk og svært fruktig med god munnfølelse. Uansett om den er hvit, rosa eller rød.

Grillet entrecote, grillet salat og grillet mais på tallerkner.
Foto: Matprat / Sara Johannessen

Å legge mat på grillen, enten det er kull- eller gassgrill, gir maten smak av stekeskorpe og ofte et lett røykpreg. Vi må også regne med de smaksrike marinadene eller krydderblandingene som er vanlige å bruke. Smakene i grillmiddagen er tydelige, og det bør gjenspeiles i drikkevalget.

Seks raske grill- og drikkekombinasjoner

Pølser + riesling
Biff + malbec
Spareribs + pinot noir
Hamburger + indian pale ale
Kylling + barbera
Laks + rosé

Vanlige retter på grillen

Drikke til grillfesten

Grill med flammer og grillspyd med køfte og aubergine.

Drikke til hamburger

Cheeseburger med pommes frites.

Drikke til spareribs

Spareribs på et fat.

Drikke til pølser

Grillede pølser på et fat.

Drikke til grillet eller stekt laks

Et stykke stekt laks på en hvit tallerken.

Drikke til grillet makrell

Tallerken med grønnsaker og grillet makrell.

Drikke til grillet kongekrabbe med urtesmør

bord med grillet kongekrabbe, grillet salat, sitron og urtesmør

Drikke til grillede sjøkreps

Ildfast form med gratinert sjøkreps.