Drikke til grillmat
Vin til ”vanlig grillmat” bør være frisk og svært fruktig med god munnfølelse. Uansett om den er hvit, rosa eller rød.
Tekst: Anne Enggrav - Fagansvarlig mat og drikke
Å legge mat på grillen, enten det er kull- eller gassgrill, gir maten smak av stekeskorpe og ofte et lett røykpreg. Vi må også regne med de smaksrike marinadene eller krydderblandingene som er vanlige å bruke. Smakene i grillmiddagen er tydelige, og det bør gjenspeiles i drikkevalget.
Seks raske grill- og drikkekombinasjoner
Pølser + riesling
Biff + malbec
Spareribs + pinot noir
Hamburger + indian pale ale
Kylling + barbera
Laks + rosé
Vanlige retter på grillen
Drikke til grillfesten
Drikke til hamburger
Drikke til spareribs
Drikke til pølser
Drikke til grillet eller stekt laks
Drikke til grillet makrell
Drikke til grillet kongekrabbe med urtesmør
Drikke til grillede sjøkreps
Sist oppdatert: