Drikke til grillmat

Vin til ”vanlig grillmat” bør være frisk og svært fruktig med god munnfølelse. Uansett om den er hvit, rosa eller rød.

Grillet entrecote, grillet salat og grillet mais på tallerkner.
Foto: Matprat / Sara Johannessen

Å legge mat på grillen, enten det er kull- eller gassgrill, gir maten smak av stekeskorpe og ofte et lett røykpreg. Vi må også regne med de smaksrike marinadene eller krydderblandingene som er vanlige å bruke. Smakene i grillmiddagen er tydelige, og det bør gjenspeiles i drikkevalget.

Seks raske grill- og drikkekombinasjoner

Pølser + riesling
Biff + malbec
Spareribs + pinot noir
Hamburger + indian pale ale
Kylling + barbera
Laks + rosé

Informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettsidene våre: noen har funksjonelle formål og andre brukes til analyse.

Les mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler