Drikke til lam og kje

Lam og kje er aromatisk kjøtt med mye smak og god struktur. Slik bør drikken også være.

Lammestek på et fat med persille og sitroner.
Foto: Matprat / Sara Johannessen

Mens lammet har sin sesong om høsten, er det sesong for kje på våren. Både lam og kje egner seg fantastisk godt til gryteretter, frikasséer og supper. I tillegg er skank, bog og lår perfekt til langtidssteking på lav varme.

Tilbehør og tilberedning

Som hovedregel er det tilbehør og tilberedning som avgjør hva som er godt å drikke til, et klassisk lammelår stiller andre krav til drikken enn en indisk lammecurry.

De fleste langtidskokte retter er det vi kaller for brun mat som passer til vin med utvikling, altså vinstilen utviklet og nyansert.

Husk at friskhet er fint til feit mat og her kan hvitvin gjøre en like god jobb som rødvin.

Les om vinstiler for rødvin og vinstiler for hvitvin

Drikketips til lam og kje

Les ogsåDrikke til lammelår og lammestek

Lammelår på fjøl med hvitløk og sjysaus.

Les ogsåDrikke til lammecarré

Bilde av dekorativt festbord med lammecarré bundet opp som en krone.

Les ogsåDrikke til lammeskank

skål på dekket bord med lammeskank, potetmos og saus.

Les ogsåDrikke til marokkansk lammetagine

Bord med skåler med dipper og tilbehør til gryte med lammetagine.

Les ogsåDrikke til kje med gremolata

Fjøl med stekt kjebog med gremolata

Les ogsåDrikke til kjeribbe med marokkansk krydder

Ildfast form med ribbe, lime og en skål med dipp.