Drikke til lam og kje

Lam og kje er aromatisk kjøtt med mye smak og god struktur. Slik bør drikken også være.

Lammestek på et fat med persille og sitroner.
Foto: Matprat / Sara Johannessen

Mens lammet har sin sesong om høsten, er det sesong for kje på våren. Både lam og kje egner seg fantastisk godt til gryteretter, frikasséer og supper. I tillegg er skank, bog og lår perfekt til langtidssteking på lav varme.

Tilbehør og tilberedning

Som hovedregel er det tilbehør og tilberedning som avgjør hva som er godt å drikke til, et klassisk lammelår stiller andre krav til drikken enn en indisk lammecurry.

De fleste langtidskokte retter er det vi kaller for brun mat som passer til vin med utvikling, altså vinstilen utviklet og nyansert.

Husk at friskhet er fint til feit mat og her kan hvitvin gjøre en like god jobb som rødvin.

Les om vinstiler for rødvin og vinstiler for hvitvin

Informasjonskapsler

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på vår nettside.

Informasjonskapslene har ulike formål: noen er nødvendige, mens andre er funksjonelle eller brukes til analyse.

Besøk vår informasjonsside for mer detaljer, eller finn lenken i bunnen av nettsiden.