Drikke til lam og kje
Lam og kje er aromatisk kjøtt med mye smak og god struktur. Slik bør drikken også være.
Mens lammet har sin sesong om høsten, er det sesong for kje på våren. Både lam og kje egner seg fantastisk godt til gryteretter, frikasséer og supper. I tillegg er skank, bog og lår perfekt til langtidssteking på lav varme.
Tilbehør og tilberedning
Som hovedregel er det tilbehør og tilberedning som avgjør hva som er godt å drikke til, et klassisk lammelår stiller andre krav til drikken enn en indisk lammecurry.
De fleste langtidskokte retter er det vi kaller for brun mat som passer til vin med utvikling, altså vinstilen utviklet og nyansert.
Husk at friskhet er fint til feit mat og her kan hvitvin gjøre en like god jobb som rødvin.
Les om vinstiler for rødvin og vinstiler for hvitvin
Drikketips til lam og kje
Les ogsåDrikke til lammelår og lammestek
Les ogsåDrikke til lammecarré
Les ogsåDrikke til lammeskank
Les ogsåDrikke til marokkansk lammetagine
Les ogsåDrikke til kje med gremolata
Les ogsåDrikke til kjeribbe med marokkansk krydder
Sist oppdatert: